0 ℃Tiszta idő
2020. február 28., péntek • Elemér

A húsfélék befolyásolhatják a férfiak termékenységét

Brauny , 2015. augusztus 20.
Egy reproduktív gyógyászattal foglalkozó amerikai társaság nemrégiben egy kutatással bizonyította be - a Massachusetts Általános Kórház segítségével -, hogy a férfiak esetében a termékenység szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztanak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A szakemberek ugyanis a kapott adatok kiértékelése során arra jutottak, hogy minél több sertéshúst, illetve zsíros húsfélét fogyasztanak a férfiak, annál kevésbé lesznek termékenyek, míg a csirke, a pulyka vagy a halfélék fogyasztása nagy mértékben növeli a gyermekáldás sikerét.

Dr. Rebecca Sokol, a kutatás egyik vezetője szerint az egyes húsfélék eltérő hatást gyakorolnak a spermák mozgására és megtermékenyítő képességére, így azt tapasztalták, hogy azok a férfiak, akik változtatnak életmódjukon, leteszik a cigit, az alkoholt, elkezdenek sportolni, csökkentik testsúlyukat és elhagyják a zsíros húsételeket is, sokkal nagyobb valószínűséggel tudják teherbe ejteni párjukat, mint korábban.

A kutatók most további kísérleteket kívánnak folytatni a témában, hiszen azt egyelőre még nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy milyen biológiai folyamatok állnak a háttérben, csak és kizárólag az összefüggést sikerült bizonyítani.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

kpal • Nagymester #3 • 4 éve, 11 hónapja

Én csirkemellet eszek az a kedvencem, de olvastam olyat a túlzott fehérje se tesz jót örökítőanyagnak ,vajon igaz vagy sem kitudja.

Mirjam • Polihisztor #2 • 4 éve, 11 hónapja

Érdekes. Mondjuk mi leginkább csirkét eszünk.

csillucs • Nagymester #1 • 4 éve, 11 hónapja

Ezt jó tudni!