9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

A hát- és derékfájás megelőzésének aranyszabályai

2014. január 31.
2.1051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Legyen szó álló- vagy ülőmunkáról, a megfeszített munkatempó, valamint a szünetek számának és időtartamának minimalizálódása miatt egyre többen szenvednek hát- és derékfájástól, amelyeket néhány apró praktika segítségével könnyedén el tudnának mulasztani. Hogy mik ezek az aranyszabályok? Lássuk:


Amennyiben valamilyen testmozgást végzünk, sose feledkezzünk meg a lazább bemelegítésről.
Ha ülésre kényszerülünk, mindig ügyeljünk tartásunkra, ha állunk, igyekezzünk a megfelelő súlyeloszlásra törekedni úgy, hogy súlyunkat egyenes arányban elosztjuk a két lábunk között.
Mindig olyan széket válasszunk, ami megfelelően alátámasztja ágyékunkat, és legalább félóránként váltsunk ülőpozíciót, óránként pedig álljunk fel és mozgassuk meg izmainkat.
Ha fel szeretnénk állni vagy előrehajolni, mindig vegyük igénybe kezünk segítségét, ne terheljük feleslegesen a hátizmokat.
Válasszunk és viseljünk mindig kényelmes, alacsony talpú cipőt.
Fekvőhelyünk legyen megfelelően kemény, és kerüljük a háton alvást, próbáljunk meg inkább hason vagy oldalt aludni, ezzel ugyanis éjszaka is levehetjük a terhet gerincünkről.
Kerüljük a nehéz tárgyak emelgetéséről, ha edzőterembe járunk, csak alapos bemelegítés után kezdjünk neki a súlyemelésnek.
Ügyeljünk súlyunkra és szokjunk le a dohányzásról, ez a két tényező ugyanis szintén hozzájárulhat a hát- és derékfájáshoz.
A csontok és a szervezet egészségéhez elengedhetetlen a kalcium és a D-vitamin, amelyek közvetett formában segítenek leküzdeni a hátfájdalmakat.
Ha a hát- és a derékfájdalmak ezek után sem múlnak el, keressünk fel egy gyógymasszőrt, aki néhány kezeléssel is képes lesz megoldani problémáinkat.
4 hozzászólás

bettike

11 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nekem elég sokat fáj a hátam sajnos már mindent kipróbáltam...

válasz erre

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 5 napja

Jó tanácsok!

válasz erre

Natasha

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

jó tanácsok, de szerencsére nincsenek ilyen problémáim

válasz erre

monyó

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Pont jókor jött nekem ez a cikk!

válasz erre