13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

A diétás italok is ugyanúgy hizlalnak

2018. december 29.
7.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legtöbb ember ha azt olvassa egy üdítőitalon, hogy zéró, akkor úgy gondolja, hogy bármilyen mennyiséget megihat belőle, hiszen nincs ebben cukor, azonban most néhány kutató bebizonyította, hogy ezek az italok is hizlalnak.

Sok fogyókúrázó vált édesítőszerrel készített italokra, hogy ezzel elkerüljek a cukros italokat.

Több tanulmány is bizonyította már, hogy sajnos a diétás kólák közvetetten hizlalnak, bár a jelenség okát nem tudják megmagyarázni, de egyértelműen bizonyítható, hogy az édesítőszeres italok súlygyarapodáshoz vezetnek. Egy kutatás szerint például azok, akik napi minimum három pohár diétás kólát isznak meg, kétszer annyi eséllyel lesznek nyolc éven belül túlsúlyosak vagy elhízottak.

A hízás mögött nagy valószínűséggel az édes íz állhat. Édes íz esetén az agy azonnal jelet küld a hasnyálmirigynek az inzulintermelésre, de ezt követően mégsem érkezik cukor a szervezetbe, ami összezavarja az emésztést. Ezen okból kifolyólag könnyen kialakulhat a metabolikus szindróma (anyagcserezavar).

Ha diétázni szeretnél, akkor jobb ha elfelejted a diétás/zéró italokat és inkább sok ásványvizet, valamint teát fogyasztasz. Ezek segítenek a normál anyagcsere fenntartásához és hamar megszabadulhatsz a felesleges kilóktól.