9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

5 tipp, hogy megőrizd az arcbőröd fiatalságát

2019. július 06.
6.6241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A külcsíny által irányított világunkban, manapság egyáltalán nem mindegy, hogy meddig marad üde és fiatalos az arcbőrünk, főleg, ha a pozíciónk is megkívánja azt, hogy állandóan a legjobb formánkat hozzuk. A bőrápolás elsődleges ezen a téren, hiszen a smink is csak és kizárólag a tiszta és egységes bőrképen tud jól mutatni. A jól hangzó marketingfogások mellett, minden esetben előtérbe kell helyezni egyes termékek hatóanyagtartalmát és azt, hogy ténylegesen a mi bőrtípusunkkal megegyező terméket emeljünk le a polcról.


A fiatal bőr titka a hidratált és az egységes bőrkép, így elsőként ajánlott elmenni egy bőrdiagnosztikára, hogy a szakember meg tudja állapítani pontosan, hogy milyen bőrtípussal is rendelkezünk, illetve ha bőrporblémáink vannak, azokat kezelni lehessen. Ezek után az életkorunkhoz mérten reális változást tűzzünk ki célul és legyünk tisztában azzal, hogy a kozmetikumok nem képesek helyettesíteni a plasztikai sebészetet és eltüntetni a mély barázdákat sem.

5 tipp, hogy megőrizd az arcbőröd fiatalságát - 2. kép

1. Mindennek az alapja: az arctisztítás

A habzóanyagoktól mentes arctisztítok közül célszerű választani és ami a legtöbb bőrtípusnál hatásos tud lenni, az a géles arctisztító. Hazánkban még csak igen kis számban ismert a 'double cleansing' fogalom, de ha foglalkoztat minket a bőrápolás, akkor már nem lehet újdonság ez az arctisztítási módszer sem. A dupla arctisztítás lényege, hogy a sminkeltávolítás után, még egy rétegben ajánlott megtisztítani a bőrfelszínt, hogy a maradék szennyeződés is lekerüljön az arcbőrről. A legjobb, ha mindkettő lépésben kíméletes formula mellett döntünk, amiben nincs se alkohol sem pedig illatanyag.

5 tipp, hogy megőrizd az arcbőröd fiatalságát - 3. kép

2. A fényvédelem fontossága

A bőröregedést 80%-ban a napsugárzás okozza, így ha nem használunk minden egyes nap fényvédő krémet az érintett területen, akkor hiába vásároljuk meg a piac legdrágább, csodákat ígérő krémét, nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeinket, legalábbis a ráncok mélységének a megelőzésében. Nyáron egy SPF 50-es, ősszel és télen pedig, minimum SPF 30-as faktorú krémet kell felkenni az arcra, közvetlenül a sminkelés előtt. Ezek a termékek nagy százalékban szűrik ki az UVA sugarakat, amelyek a mélyen ülő ráncokat képesek okozni. Természetesen, ha valaki időben és rendszeresen használ fényvédőt az sem fogja megszüntetni a ráncok előjöttét, de a prevenció szempontjából lényeges.

5 tipp, hogy megőrizd az arcbőröd fiatalságát - 4. kép

3. A csoda összetevő: a C-vitamin

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amit minden bőrtípusra lehet alkalmazni. A kombinált és zsíros bőrre a tiszta aszkorbin-sav is megoldást jelenthet, aminek antibakteriális hatása is van, így a pattanásokat előidéző P.acnes baktérium ellen is hatásos. Az anti-aging vonalán is remekül teljesítő hatóanyagnak rengeteg származéka is elérhető a piacon, ami annyit tesz, hogy a legérzékenyebb bőrűek is élvezhetik a sejtregeneráló hatást, ami a bőröregedés lassításába is bele tud szólni.

4. Használjunk peptides szérumokat és retinolt is!

A peptidek sejtkommunikáló összetevők, amelyek képesek a bőrben egy gyorsabb kollagéntermelési folyamatot elindítani. A peptideknek sokféle fajtája létezik, egyes típusok, még a botox hatásával is vetekedni képesek. A retinol, egy A-vitamin származék, amely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó is egyben. Mivel elvékonyítja a bőr felső rétegét, így a nyári melegben nem ajánlott feltétlen mindenkinek, mert ha nem figyelünk oda, akkor könnyen okozhat pigmentfoltokat az erős napsugárzás mellett.

5 tipp, hogy megőrizd az arcbőröd fiatalságát - 5. kép

5. Masszázs a bőrnek is!

Az arcbőr masszírozása is segíthet abban, hogy a rugalmas és telt arcbőrünket, még hosszú időn keresztül élvezhessük, így használjunk jade rollert, de akár az ujjaink is megfelelőek lehetnek erre a célra. A testmasszázs mellett, az arcmasszázs szintén egy testi-lelki felüdülésnek számít, ami által a redők, a vizenyős területek is gyorsabban el tudnak múlni.
1 hozzászólás

Edit90

5 éve, 2 hónapja és 18 napja

Arctisztítás, a fényvédelem és az ápolás. Ezek a legfontosabbak szerintem.

válasz erre