13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

5 tipp, hogy megküzdj a hasi zsírpárnákkal

2020. február 16.
10.8071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hasi zsírpárnák sok ember számára okoznak komoly problémát, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy a plusz kilók nagyon könnyedén felszaladnak oda, viszont leadásuk már egyáltalán nem olyan egyszerű, hiszen csak kemény munkával, jelentős életmódváltással tudunk célt elérni. Amennyiben elhatároztad már magad korábban, itt az idő, hogy begyűjts pár hasznos tippet azzal kapcsolatban, hogy legalább milyen irányban kellene elindulnod.


1. Egyél minél több rostot

A mai emberek a sok készétel miatt nagyon kevés rostot fogyasztanak, ami kifejezetten rossz hatást gyakorol az anyagcseréjükre. Ez azonban nem minden! Szakértők bizonyítják, hogy már napi 14 gramm rost bevitelével úgy csökkenthetjük éhségérzetünket, hogy közben csökkentjük kalóriabevitelünk mértékét, ami kulcsfontosságú abban az esetben, ha a hasi zsírból szeretnénk leadni, hiszen akár tetszik, akár nem, az a mostani életmódod mentén nem fog menni.

5 tipp, hogy megküzdj a hasi zsírpárnákkal - 2. kép

2. Ha diéta, akkor mediterrán

Bár a diéta nem feltétlenül megfelelő abban az esetben, ha a hasi zsírból szeretnénk fogyni, de ha mindenképpen ragaszkodnánk hozzá, akkor válasszuk a mediterrán étrendet. Nagyon fontos, hogy ezt akár életvitelszerűen is űzhetjük, tehát a mindennapjaink részévé tehetjük. Legnagyobb előnye nem más, minthogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, azaz rostot tartalmaz, méghozzá zsírszegény megoldások társaságában, így segítségével szépen lefogyhatunk.

3. Mondj búcsút a rossz szénhidrátnak

A modern kor elhízását minden esetben a finomított szénhidrátok jelentik. Péksütemény, tészta, müzli és így tovább. Nehéz ellenállni nekik, pedig meg kellene próbálni, hiszen elképesztően sok kalóriát viszünk így be a szervezetünkbe, miközben rossz hatást gyakorolnak a vércukor szintjére és növelik az éhséget. Tészta helyett együnk bulgurt, a hagyományos péksüteményeket pedig váltsuk fel speciális, zabpelyhes vagy mandulalisztes finomságokra.

5 tipp, hogy megküzdj a hasi zsírpárnákkal - 3. kép

4. A tejtermékek maradjanak

Valamiért mindenkiben az a tévhit él manapság, hogy a tejtermékek nem túl előnyösek a fogyás tekintetében. Éppen ellenkezőleg, a zsírszegény joghurtokkal és tejitalokkal jelentősen felgyorsíthatjuk anyagcserénket, miközben csökkentjük szervezetünkben a kortizol szintjét is. Hogy ez miért olyan lényeges? Pusztán azért, mert a kérdéses stresszhormon jelenléte a szervezetünkben raktározásra készteti a szervezetet, ami a hasi lerakódásokat eredményezi majd.

5. Mozgás nélkül nem fog menni

Ha már azt hitted megúszod, hát nem: mozogni bizony kell ahhoz, hogy leadjuk a hasunkra lerakódott zsírréteget. A hasprést és a felülést el is felejtheted, ezek inkább ártanak, mint használnak. Ha garantáltan egy szuper kalóriacsökkentő mozgásformát keresel, akkor válassz valamilyen kardió edzést, amivel az egész testedet megmozgathatod. Legyen szó kocogásról, aerobik órákról, de akár kísérletezhetsz magas intenzitású gyakorlatokkal is, a zsírégetésben azok is igazán szuper dolgokra képesek.
3 hozzászólás

Lili

4 éve, 6 hónapja és 9 napja

Mediterrán diéta nagyon jó, aláírom! Főleg narancs a jó, meg a többi citrus.

válasz erre

EszterSzabadkai

4 éve, 6 hónapja és 10 napja

A natúr joghurtok nagyon jók. Én is szinte minden nap szoktam enni valamilyet. mosolygó smiley Főleg reggelente.

válasz erre

eperjam

4 éve, 6 hónapja és 11 napja

Diéta nélkül tuti nem megy senkinek. Hasról a legnehezebb fogyni.

válasz erre