24 °Cszórványos felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

5 tipp, hogy home office idején se szaladjanak fel ránk a kilók

Brauny , 2020. április 29.
A koronavírus-járvány hatására nagyon sokan már hetek óta home office-ban dolgoznak, ami azért valljuk be őszintén: roppant kényelmes. Bár a legtöbben óriási elmaradásban vannak, azonban a reggeli szépítkezéssel vagy az utazással megtakarított értékes percek miatt biztosan visszasírják majd néhányan ezt az időszakot, a plusz kilók miatt azonban nem. Otthon ugyanis könnyebben bűnbe esik az ember, hajlamosabb keveset mozogni, az alábbiakban pedig adunk pár tippet, hogy home office alatt se szaladjanak fel ránk a plusz kilók.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Most aztán tényleg minden nap kell mozogni

Aranyszabály, szóval fogadjuk meg: minden nap mozogjunk valamit. Nem kell kimenni a szabadba vagy az edzőterembe ahhoz, hogy alaposan megizzasszuk magunkat. Éppen ellenkezőleg, a lakást is kitűnően át tudjuk alakítani úgy, hogy a szobákat körbejárva, mindenhol tudjunk mozgolódni egy kicsikét. Kitűnő köredzéseket és súlyzós edzéseket is kivitelezhetünk így, éljünk a lehetőséggel és az internetről vett kreativitással.

5 tipp, hogy home office idején se szaladjanak fel ránk a kilók - 2. kép

2. Gyakran állj fel a géptől

Amúgy sem egészséges 30-60 percnél többet egy helyben ülni, de ha gyakran, legalább 15 percenként egyszer felállunk a géptől, akkor azzal kifejezetten sok kalóriát el tudunk égetni. Nem mellesleg egy kicsit átmozgathatjuk a gerincünket és a végtagjainkat, ami kifejezetten jóleső érzés lehet ülőmunka esetén, amikor hajlamosak vagyunk bemerevedni.

3. Egy kis munka itt, egy kis munka ott

Ha azon aggódtál, hogy nincs időd kitakarítani otthon a home office miatt, akkor itt egy nagyszerű, kalóriaégető tipp: egy kicsit dolgozz a cégnek, egy kicsit pedig dolgozz a lakásban. Ha tehát elvégeztél egy feladatot a gépen, porolj le egy szekrényt, majd így folytasd egész nap, és a munkaidő végére nemcsak sokat mozogtál, de mindemellett még a lakás tisztaságáért is tettél, a munkáról nem is beszélve.

5 tipp, hogy home office idején se szaladjanak fel ránk a kilók - 3. kép

4. Döntsd magadba a vizet

Merthogy a víz nemcsak a hidratáláshoz fontos, hanem ahhoz is, hogy ne lassuljon le az anyagcserénk, azaz ha sokat iszunk, akkor azzal bizony fogyhatunk is. Ehhez lényeges, hogy napi szinten legalább 2-3 liter tiszta, szénsavmentes ásványvizet legurítsunk a torkunkon, amivel annyira felgyorsíthatjuk a belső kalóriaégetést, hogy pusztán ezzel szinten tarthatjuk magunkat sok esetben.

5. Figyelj oda az étkezésedre

Persze arra is óriási szükség van, hogy odafigyeljünk az étkezésünkre. Home office alatt tapasztalatból tudjuk, hogy hajlamosak lehetünk többet nassolni, hovatovább rendszertelenül étkezni, ami a fogyás és az anyagcsere szempontjából nem túl előnyös, éppen ellenkezőleg, ez a gyakorlat bizony hízáshoz vezethet. Emiatt érdemes odafigyelni arra, hogy napi szinten több rostot, sok zöldséget és gyümölcsöt, valamint több fehérjét együnk, miközben a zsírok és a szénhidrátok mennyiségét drasztikusan lecsökkentjük. Ezzel garantáltan kordában tarthatjuk magunkat.
 
2 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sportolok majdnem minden nap.

Pocok • Megszállott #1 • 3 hónapja, 3 hete

A víz tényleg jó, még az étvágyat is elveszi.