2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

5 tavaszi alapdarab, ami a te gardróbodból sem hiányozhat

Brauny , 2018. április 08.
Kíméletlenül beköszöntött a tavasz, aminek összességében már igencsak itt volt az ideje, és mivel eléggé kitolódott a hideg időszak, ezért sokakat mondhatni felkészületlenül ért a jó idő. Aggodalomra azonban semmi ok, cikkünkben ugyanis összegyűjtöttük, hogy melyek azok a tavaszi alapdarabok, melyeknek ott van a helye a te gardróbodban is, hogy mindig az időjáráshoz tudj öltözködni, mely egyelőre még egészen szeszélyesnek mondható.


1. Vékony kabát

Mivel a tavaszi időszak jellegzetessége, hogy egyszer hideg van, egyszer meleg van, hovatovább gyakran fúj a szél, a vastag kabát már nem jó választás, így be kell szereznünk, vagy legalábbis elővennünk egy-két vékonyabbat. Ezek azért jók, mert összehúzva éppen eléggé védenek minket a hűvös szellőktől, szétnyitva pedig jól szellőznek, ha hirtelen kisütött a nap, szóval igencsak praktikusak.

5 tavaszi alapdarab, ami a te gardróbodból sem hiányozhat - 2. kép

2. Kis zakó

Ellenben a vékony kabátok többségéről alig lehet elmondani, hogy elegánsak, így amennyiben olyan eseményre megyünk, illetve olyan helyen dolgozunk, ahol megkövetelik az eleganciát, akkor egy kis zakó beszerzése lehet a jó alternatíva. Ezek ugyanúgy funkcionálnak, mint a vékony kabátok, csak nem kell a megjelenésünk miatt aggódni benne.

3. Balerina cipő

A meleg időben senkinek sincs kedve meleg bakancsokban és csizmákban járni, azonban a papucs azért még túl korai így tavasszal. A tökéletes átmenetet így egy balerina cipő jelenti, mely kellemesen laza viselet, emiatt átadja a tavaszi szabadságot, de közben eléggé körbefonja a lábunkat ahhoz, hogy melegen tartsa azt, ezzel elkerülve a felfázást.

5 tavaszi alapdarab, ami a te gardróbodból sem hiányozhat - 3. kép

4. Vékony sál

A tavaszi meleg - pláne nagy szélben - eléggé megtévesztő lehet, rengetegen legyengült immunrendszerrel ugyanis ilyenkor nekivetkőznek, és összeszednek mindenféle nyavalyát. Sokszor egy torokgyulladáshoz elegendő a szabadon hagyott nyak is, éppen ezért egy vékony sál beszerzése rendkívül lényeges lehet, ami nemcsak hasznos, hanem mutatós kiegészítő is egyben.

5. Kalap

A kellemes tavaszi időben a sapka egyáltalán nem indokolt, ellenben éppen a szél vagy a kiszámíthatatlan időjárás miatt egy kalap annál inkább. Persze kerüljük a nagy karimájúakat, azok jók lesznek nyárra, de egy dizájnos fejfedő kitűnően védi fejbőrünket a megfázástól, hovatovább összetartja a rakoncátlan hajszálakat, és megóvja szemünket az erős napsugárzástól is, egyszóval igazi többfunkciós kiegészítőnek tekinthető.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 12 napja

leoni írta:
Balerinákat nagyon szeretem, de az első napokban mindig feltörik a sarkamat.
Dettó!

leoni • Messiás #1 • 1 éve, 12 napja

Balerinákat nagyon szeretem, de az első napokban mindig feltörik a sarkamat.