28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 04., szombat • Ulrik

5 szépségtrükk, amit érdemes kipróbálni a karantén alatt

Szofi Kakuk , 2020. április 18.
A karantén ideje alatt számos olyan szépségtrükk kipróbálására lehetőség nyílik, amelyeknek az eredményessége több időt vehet igénybe, ezért a pörgős hétköznapok során kevésbé jut idő az ilyen tevékenységekre. A bezártság tehát, remek alkalom arra is, hogy jóval több időt töltsünk önmagunkkal és a lelki töltődés mellett a külsőnket is átalakíthatjuk kedvünk szerint. Legyen szó a frizuránkról, a sminkünkről, de akár még azt is megtanulhatjuk, hogy melyik szín és tónus áll igazán jól nekünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A heti egyszeri hajmosás

Rengetegen szenvedünk azzal, hogy a hajmosás után egy-két nap után ismét lelapult és zsíros hatású a haj, aminek a lassításáról folyton azt olvashatjuk, hogy csökkentsük le a hajmosásaink számát, hogy a haj öntisztulási rendszere ismét be tudjon állni a rendes kerékvágásba. Valljuk be, a makulátlan külsőt igénylő munkanapok miatt, szinte kivitelezhetetlen igénytelen hajjal az utcára lépni és bár számos hajmosást kitoló készítmény és apró trükk létezik, a szép haj fogalma egyértelműen a frissen mosott ápolt változat. Karantén alatt, most azt is megnézhetjük, hogy néhány hét lefolyása után a heti egyszeri hajmosás után, javul-e a hajzsírosodásunk vagy sem. Amennyiben igen, szerencsések lehetünk és némi türelemmel a későbbiekben is sokkal kezelhetőbb, dúsabb hajkoronát hordhatunk.

5 szépségtrükk, amit érdemes kipróbálni a karantén alatt - 2. képNe hagyjuk el a retinolos készítményeket

A lakásban töltött idő azt a pozitív helyzetet is felkínálja, hogy a retinolos készítményektől sem kell megválnunk. Ez az A-vitamin származék bizonyítottan segíti a bőröregedés elleni harcot, prevenciós jelleggel is bír és igazi szupersztárként még az egyenletes bőrfelszínt és a foltmentes arcbőr elérését is lehetővé teszi. Amennyiben, ha az ablak előtt dolgozunk a napi fényvédő adagunkról semmiképpen se feledkezzünk meg, de alapjában véve, ha nem hagyjuk el a lakásunkat és nem járunk ki nagyobb sétákat tenni sem, akkor nem feltétlenül kell lemondanunk erről a csoda kozmetikai összetevőről sem.

Formázzuk át a szemöldökünket

A szemöldök keretet ad az arcnak, nagyban meghatározza az ember megjelenését és a tekintetet is nyitottá vagy zárttá teheti. A szemöldöknövesztős projektbe most bátran bele is állhatunk és sorban tesztelhetjük a szőrnökedést serkentő készítmények sorát is, kezdve talán a ricinusolajjal. A bevállalósak pedig, akár egy teljesen új formát is ölthetnek a jelenlegi szőrszálakból, csillámporral, festékekkel színezhetik be azt.

5 szépségtrükk, amit érdemes kipróbálni a karantén alatt - 3. képPróbáljunk ki valami extrém szemsminket

A sminkelés szerelmeseinek egy-egy új technika letesztelése mellett ajánlott újabb árnyalatokkal, fesztivál lookokkal is szemezni és ezeket végtére is, de ki is próbálni. A hollywoodi maszksminkekkel, a karaktersminkekkel, de még egy-egy kedvenc sminkmester munkájával is megpróbálkozhatunk, a kreativitás határtalan eszköze a mi fejünkben rejlik.

Kontúrozzunk és próbáljuk ki az otthoni önbarnítozást

A nyári napsütötte színt, most valószínűleg mesterséges úton kell elérnie annak, aki szereti, ha napbarnított kreol bőrrel rendelkezhet az év melegebb hónapjaiban is. A barnább tónusokról ilyenkor sem kell teljesen lemondani, némi előkészülettel, megfelelő termékválasztással otthon is nézhetünk ki úgy, mintha éppen a Bahamákról érkeztünk volna meg. Ehhez nincs semmi másra szükségünk, csak egy kis bronzerre és folyékony önbarnító krémre.
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem bírom ki hogy nem mossak hajat kétnaponta, amikor edzek. Tiszta izzadt és büdös a haj.

Gucci • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Önbarnítás otthon nekem sose ment, mindig foltos maradtam valahol.