5 superfood, ami a bőrödnek is jót tesz

Brauny , 2018. szeptember 15.
A superfood egy egészen új kifejezés hazánkban, éppen emiatt még rengeteg tévhit és félreértés kapcsolódik hozzá, ezáltal kis túlzással ahány táplálkozási tanácsadó, nagyjából annyiféle lista létezik az úgynevezett szuperélelmiszerek kapcsán. Mi nem szeretnénk állást foglalni ebben a témában, ellenben szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy néhány superfoodként beállított élelmiszer vagy alapanyag milyen nagyszerű hatást tehet a bőrünknek. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsöket nemcsak azért érdemes fogyasztani, mert rendszerint igazi vitaminbombák, melyek alaposan felerősítik immunrendszerünket, hanem mindemellett azért is, mert rostban és antioxidánsokban is gazdagok. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az olyan gyümölcsök, mint az áfonya, a fekete szeder, a málna vagy ribizli képesek feszesebbé, egészségesebbé és hidratáltabbá tenni bőrünket, hovatovább a fiatalosság megőrzését is szolgálják.

5 superfood, ami a bőrödnek is jót tesz - 2. kép

2. Diófélék


A különféle diófélék elengedhetetlenek ahhoz, hogy természetes úton vigyünk be cinket és szelént a szervezetünkbe, ami rendkívül fontos az aknés bőr megelőzése kapcsán. A tökmag, a dió vagy a mogyoró például azon túl, hogy egészséges és csökkentett kalóriás nassolni valók, mindemellett még ezeket az alapanyagokat is pótolják, ezáltal elengedhetetlenek a tökéletes bőrhöz. Hatásukat magas E-vitamin-, réz-, kálium-, kalcium- és vastartalmuk is támogatja.

3. Édeskömény

Bár az édesköményt önmagában nem fogyasztjuk, fűszerként és teaként egyaránt ismert, noha a legtöbbször inkább emésztést segítő hatása miatt alkalmazzuk. Márpedig bőrünk szépsége miatt sem utolsó, hiszen segíti a szervezet méregtelenítését, avagy a toxinok kiürülését, ami az ápolt és egészséges bőr egyik alapjának tekinthető.

5 superfood, ami a bőrödnek is jót tesz - 3. kép

4. Cékla


A cékla nemcsak egy igazi superfood, hanem egyben egy vitaminbombaként emlegetett csodanövény is, mely dugig van A-vitaminnal, E-vitaminnal, káliummal, nátriummal, kalciummal és magnéziummal is, ezáltal elképesztően hatásos a bőrtisztításban. Sőt mi több, szervezetünk teljes egészségére is hatást gyakorol azáltal, hogy segít kizavarni a testünkből a méreganyagokat, ami a szép bőr egyik alapjának tekinthető.

5. Hüvelyesek

A hüvelyesek szintén nagyon ideális superfoodok a szép bőr elérésének érdekében. A borsó, a bab vagy éppen a lencse dugig van vitaminokkal és sok-sok rostot tartalmaznak, amivel gyorsítják az emésztést és a méregtelenítést. Különösen előnyösek a magas proteintartalmuk miatt, ezzel ugyanis megtisztulhat és kisimulhat a bőrünk, miközben helyettesíthetjük vele a szénhidrátot, vagyis hosszabb távon fogyhatunk vele, ami csökkentheti a bőr zsírosságát.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Minoni írta:
Nagyon érzékeny a bőröm, szinte minden kihat rá. A dióféléktől mindig kipattogok.
A diófélék nagyon tudják zsírosítani a bőrt.

Minoni • Polihisztor #1 • 7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nagyon érzékeny a bőröm, szinte minden kihat rá. A dióféléktől mindig kipattogok.