13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5 őszi pakolás, ami felkészítheti a bőrödet a hideg időre!

2019. október 19.
23.9361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az őszi hónapok során érdemes felkészíteni a bőrt a hidegebb időjárásra is, aminek az egyik formája az, hogy tápláló maszkokkal kényeztetjük pluszban a bőrünket. A bőrápolási rutinunkat nem kell drasztikusan megváltoztatnunk a hidegebb, szelesebb idő beköszöntével sem, de a szélsőséges időjárás miatt, a plusz táplálás mindenképpen segít, hogy a bőr fokozatosan tudjon felkészülni a változásra.


A házi arcpakolások semmiképpen sem váltják ki a magas hatóanyagtartalmú szérumokat vagy a rétegező rutint, de egy-egy általunk kevert gyors pakolás képes egy puhább és üdébb bőrképet adni. Hétvégenként vagy egy fárasztó nap után, a saját házi pakolásunkkal az arcunkon, adhatunk magunknak 20 percnyi csendet és nyugalmat, ami közben megnézhetünk egy rövidebb sorozatepizódot is, tiszta énidő.

5 őszi pakolás, ami felkészítheti  a bőrödet a hideg időre! - 2. kép



1. Sütőtökös-kurkumás arcpakolás

A sütőtök szezonális finomság, amit nemcsak a konyhában tudunk felhasználni, hanem a kozmetika területén is. A sütőtök remek antioxidáns, képes felfrissíteni a bőrt és hidratálni azt. Kurkumával keverve igazán kellemes és hatásában sokoldalú krémet alkothatunk. Ez a keleti fűszer remek gyulladáscsökkentő, amit az elkapart pattanásokra és hegekre remekül lehet időszakosan is alkalmazni. A sütőtök pedig, magas bétakarotin-tartalmával emelkedik ki, ami az A-vitamin előanyagaként is szolgál. Egy kis mézzel vagy joghurttal vegyítve néhány perc alatt el is készíthetjük ezt a sárga, ragacsos verziót is.

2. Fényesítő, olajos pakolás a hajnak, hogy újra ragyogjon

A párásabb idő, a rendszeres hajformázás és a sok esőzés miatt a haj minősége is könnyebben roncsolódik ilyenkor, ráadásul ősszel elindul egy természetes leválasztódás is, ami miatt sokkal több hajszálat hullatunk el, mint alapjában véve, a nyári vagy a téli hónapokban. Az olíva olaj, a tojás és a szerecsendió keveréke segít a nedves hajon, száradás után egy sokkal kezelhetőbb hajat kapunk.

5 őszi pakolás, ami felkészítheti  a bőrödet a hideg időre! - 3. kép



3. Mézes pakolás az ajkakra

A felerősödött szelek miatt, az ajkak is sokkal gyakoribban ki tudnak cserepesedni, ilyenkor pedig, a boltok polcain kapható ajakápolók nem minden esetben tudják megszüntetni a kiszáradt bőrt. A házi mézzel összekevert kókuszolaj, fahéjjal dúsítva egy könnyedebb állagot ad, amit dermedés után napi többször is fel tudunk kenni, hogy egy okklúzív hatást adjon a krém.

5 őszi pakolás, ami felkészítheti  a bőrödet a hideg időre! - 4. kép



4. Fahéjas zabpakolás almával

Az alma és a fahéj is tipikusan őszi termék, amit süteményekbe, a reggelink alapjaként is rendszeresen használhatunk, de a zabkásához hasonló fahéjas-almás zabpakolást egy esős délutánon is el tudjuk készíteni, csak az arcunkra fókuszálva vele. A zabszemcséknek köszönhetően az arcbőrön felgyülemlett felesleges faggyú és az elhalt hámsejtek eltávolíthatóak, mindemellett pedig, kisimítja és ragyogóvá is teszi a bőrt. A fahéj serkenti a vérkeringést és az illata miatt, egy kellemes ünnepi hangulatot is átélhetünk.

5. Avokádós arcpakolás a széltől kiszáradt kézfejre

Az avokádó egy zsírosabb textúrájú étel, amit szintén lehet alkalmazni arcra is. Kókuszolajjal és mézzel keverve gyorsan és hatásosan szünteti meg a repedezett bőrérzetet és intenzív hidratálást biztosít.
1 hozzászólás

Lili

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Az avokádó tényleg nagyon jó.

válasz erre