13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5 jel, ami arra utal, hogy gyenge az immunrendszered!

2019. február 16.
12.7361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Így a téli időszak végére sokan szenvednek az immunrendszer meggyengülésétől, aminek az oka, hogy feléltük a múlt nyáron és ősszel elraktározott vitaminokat, illetve ásványi anyagokat, ergo hajlamosabbak vagyunk a megbetegedésre, a megfázásra és így tovább. Az immunrendszer gyengesége azonban messze nem csak ebben képes megnyilvánulni, van egy sor más kísérőtünet és jelenség, melyek tapasztalásakor rendkívül fontos lesz közbelépni, és mielőbb tenni valamit azért, hogy újra erőssé tegyük természetes védvonalunkat.


1. Antibiotikum mellett vagy után rögtön betegség

Gyakran előfordulhat legyengült immunrendszer mellett, hogy antibiotikumkúrára szorulunk, ami bizonyos esetekben nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a sok kórokozót kipucoljuk a szervezetünkből. Egy jól működő immunrendszer esetében az antibiotikum ideális arra, hogy beszedését követően hetekig távol tartsa tőlünk a betegségeket, azonban ha nagyon legyengült a természetes védőzónánk, akkor a gyógyszer beszedését követően szinte azonnal ismét megbetegedhetünk, hovatovább a kúra alatt sem szűnnek meg teljesen a tüneteink.

5 jel, ami arra utal, hogy gyenge az immunrendszered! - 2. kép

2. Fertőzések egymásutánisága

Nemcsak a súlyosabb megfázás és a felső légúti fertőzések miatt írhat fel az orvos antibiotikumot, hanem más típusú fertőzések, akár gomba esetén is. Ha szervezetünkben egymás után alakulnak ki akár a különböző hátterű fertőzések, akkor annak az oka határozottan a gyenge immunrendszer lesz. Nyilván érdemes lehet ilyenkor extra kivizsgálást is kérni, azonban a legtöbbször elég lesz csak egy kis immuntuning a megoldáshoz.

3. Bőrproblémák

Egészen meglepő, de az immunproblémák egyik első tünete nem a gyakori megfázásban keresendő, sokkal inkább a különféle bőrtünetek megjelenésében, melyek alighanem elsők között jelzik, hogy valami nem jó odabent. Beszélhetünk repedező körmökről, felszakadó körömágyról, de akár szájpenészről és tályogokról is, ezek sokszor csak az immunvédelem hiányát jelzik előre.

5 jel, ami arra utal, hogy gyenge az immunrendszered! - 3. kép

4. Gyakori hasmenés

A hasmenést sokan a gyomorrontás egyenes következményének tartják, holott sok esetben a gyomrunknak vagy az elfogyasztott ételeknek semmi köze sincs az emésztési zavarokhoz vagy éppen a hasmenéshez. Éppen ellenkezőleg, a gyakori hasmenés mögött szintén állhat gyenge immunrendszer, ami ha napokon át elhúzódik, és nem hat rá a székletfogó tabletta vagy a probiotikum sem, akkor ott nagy valószínűséggel immungond lesz.

5. Elhúzódó lázas állapot

Rendkívüli módon legyengült immunrendszert jelez, ha a szervezetünk elhúzódó lázas állapotban van napok, sőt hetek óta úgy, hogy minden kapcsolódó vizsgálatunk negatív eredménnyel záródott. Az immunrendszer küzdelme és gyengülése ugyanis betegségek esetén lázas állapottal jár együtt, ha pedig túlzottan legyengült a természetes védvonalunk, annak az egyik általános tünete is lehet az ismeretlen eredetű láz, ami sokáig fennmarad.
2 hozzászólás

Sandy

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nekem szerencsére egészen erős az immunrendszerem, sok vitamint szedek.

válasz erre

pilótakeksz

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Én most rendesen megjártam. Egymás után kétszer is elkaptam az influenzát. Nem volt kellemes...

válasz erre