5 híres dizájner márka, ami nem hiányozhat a gardróbodból

Brauny , 2018. október 21.
A leghíresebb dizájner márkákat a legtöbb nő sajnálatos módon az áruk miatt nem engedheti meg magának, de sokan azért bizonyára arról ábrándoznak, hogy egyszer majd ott figyel egy a gardróbjukban, mint gyűjteményük legékesebb kincse. Bár nyilván szépen felöltözhetünk néhány európai outletben kapható másolattal is, azonban ha megengedhetjük magunknak, akkor az alábbi öt híres dizájner márka valamelyikéből legalább egy ruhaneműt mindenképpen illesszünk a gyűjteményünkbe.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Chanel

A Chanel alighanem az egyik legismertebb divatmárka, a Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel által életre hívott franchise ugyanis a divattervező halála után is fennmaradt, sőt jobban szárnyal, mint valaha. A Chanel márka a modern, a felszabadult, az elegáns és a dinamikus nő legfontosabb védjegye, ami nem meglepő, hiszen a brand tette tartós divattá a rövid szoknyát, Coco jellegzetes fekete ruhái és fehér gyöngyei pedig forradalmasították az öltözködést, de az ő nevéhez köthető a modern divat megalapozása is.

5 híres dizájner márka, ami nem hiányozhat a gardróbodból - 2. kép

2. Prada

Az Ördög Pradát visel? Nem véletlenül, az 1913-ban alapított legendás olasz divatház ugyanis luxus minőségű ruhákat, leginkább bőrből készült cipőket, táskákat és egyéb kiegészítőket készít. Nemcsak az egyik legismertebb, hanem az aktuális trendeket a leginkább meghatározó divatmárkaként ismerjük, termékeik pedig jellemzően annyira drágák - és cserébe olyan jó minőségűek -, hogy sok esetben státuszszimbólumként is tekinthetünk rájuk.

3. Gucci

Melyik nő ne álmodna arról, hogy egyszer a gyűjteményében lesz egy igazi Gucci táska? Bizonyára mindegyik, ami nem meglepő, hiszen az olasz luxuskategóriás divatmárka 1923 óta egyet jelent a fényűzéssel és a magas minőséggel, noha igazi szimbólummá 1953 után vált, amikor előbb az olasz-, majd a nemzetközi filmsztárok is felismerték a márka minőségét. Ehhez nagyban hozzájárult a New York-i iroda létrehozása, amivel a hollywoodi filmsztárok egyik legkedveltebb márkájává vált, és mindmáig nagy népszerűségnek örvend köztük.

5 híres dizájner márka, ami nem hiányozhat a gardróbodból - 3. kép

4. Karl Lagerfeld

Bár Karl Lagerfeld neve talán nem a legismertebb a divattervezők között, az általa készített ruhák azonban mind egy szálig igazán különleges darabok, így nem meglepő, hogy olyan sok híresség választja az általa megálmodott termékeket. Lagerfeld ismert a botrányos bemutatóiról és ruhaneműiről, de a legtöbben talán azért emlékeznek rá, mert 1990-ben ő állt Claudia Schiffer mögé, és az ő segítségével válhatott topmodellé. Ha többet akarsz tudni Lagerfeld életéről, kapcsolódó cikkünkben találsz róla olvasnivalót.

5. Manolo Blahnik

Ha Karl Lagerfeldet viszonylag ismeretlennek neveztük, akkor Manolo Blahnikról ezt hatványozottan kijelenthetjük, hiszen a spanyol divattervező neve leginkább a felső tízezernek mondhat valamit. Márpedig sajátos megjelenésű ruhái miatt megérdemelné a figyelmet szélesebb körben is, noha tudtunkon kívül biztosan találkoztunk már Manolo néhány ruhájával. Carrie Bradshow például ebben ment hozzá Mr. Big-hez a Szex és New Yorkban, de Bella is egy Manolo ruhában állt oltár elé az Alkonyat-sorozatban.
 
3 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #3 • 6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Sajnos ezek nagyon drágák, főleg a Chanel.

Gucci • Überbrutál #2 • 6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nekem van egy gucci pólóm azt imádom de Prada és Chanel még kell!

Cynthia • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Jó lenne mindegyikből