2019. február 16., szombat • Julianna, Lilla

5 hatásos vitamin a szép bőrért

Brauny , 2018. június 16.
A szép bőr kapcsán sokan úgy gondolják, hogy kizárólag adottság és alkat kérdése, azonban ez óriási tévedés. Hogy bőrünk szép legyen, az jelentős mértékben függ táplálkozási szokásainktól, de még inkább attól, hogy milyen vitaminokat viszünk be a szervezetünkbe, hiszen vannak olyan nyomelemek, melyek egyszerűen elengedhetetlenek lesznek ehhez. Hogy milyen vitaminokról van szó?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. C-vitamin

A C-vitamin az igazi Jolly Joker, ami kis túlzással mindenre pozitív hatást gyakorol az emberi szervezetben, így természetesen bőrünkre is. Megfelelő mértékben bizonyítottan feszesebbé és simábbá varázsolja a bőrt, de képes elhalványítani az esetleges foltokat, hovatovább általános szerkezetét és állapotát egyaránt javítja. Érdemes lehet belsőleg és külsőleg is alkalmazni, ezáltal krémek formájában, vagy tablettaként, illetve természetesen rengeteg zöldség, valamint gyümölcs elfogyasztásával.

5 hatásos vitamin a szép bőrért - 2. kép

2. A-vitamin


Ha szuper ránctalanító hatást szeretnél elérni az arcodon, akkor az A-vitamin garantáltan nagyszerű választás lesz, hiszen kutatások igazolják, hogy a bőr kisimítása mellett csökkenti a ráncokat, ergo fiatalítja a bőrt. Az A-vitamint a leghatásosabb közvetlenül a bőrbe juttatni, a legjobb pedig, ha ezt valamilyen éjszakai krém formájában tesszük meg, de természetesen a belsőleges adagolása is lényeges, túladagolni azonban nem szabad, mert zsírban oldódó vitamin.

3. E-vitamin

Az E-vitamin az egyik titkos fegyver abban az esetben, ha túl száraznak találod a bőrödet. Ez a vitamintípus ugyanis jellemzően képes semlegesíteni a szervezetünkben azokat a méreganyagokat és szabadgyököket, melyek szárítják a felületet, hiszen egy rendkívül erős antioxidáns. Mivel nemcsak a bőrre jó, érdemes ételekkel és tablettával alkalmazni, de közvetlenül, krémekkel is hatásos lesz.

5 hatásos vitamin a szép bőrért - 3. kép

4. B3-vitamin


Ha bőrirritációtól szenvedsz vagy hidratációra vágysz, a B3-vitamin garantáltan tökéletes választás lesz majd. Ideális például gyulladt és pattanásos bőrre, sokan alkalmazzák a rosacea kezelésére, hovatovább hozzájárul a védelmet garantáló külső bőrréteg megerősítéséhez. A B3-vitamint krémként alkalmazva reggel és este is érdemes használni, mélyen a bőrbe masszírozva, de étrendkiegészítőként sem utolsó. Fontos azonban odafigyelni, mert ilyen név alatt ritkán tüntetik fel, a B3-vitamin ugyanis általában niacinamid néven szerepel az összetevők listáján.

5. K-vitamin

Amennyiben gyakran tűnnek karikásnak a szemeid, és sokszor jelennek meg alatta sötét foltok, az jellemzően ugyanúgy orvoslásra váró bőrhiba, mint bármi más, a megoldást pedig a K-vitamin adja rá. A leghatásosabb közvetlenül, valamilyen krémként a bőrbe juttatni, lehetőleg este, lefekvés előtt, hetente maximum két alkalommal.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 8 hónapja, 2 hete és 6 napja

E-vitaminos krémet használok és nagyon jó.

bababum • Pipi #2 • 8 hónapja, 3 hete

Ezek nem csak a bőrnek jók.

krisztike • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 3 hete

C-vitamint minden nap szedek, de a többit nem nagyon.