-3 °Ctiszta égbolt
2021. március 07., vasárnap • Tamás

5 fogadalom, amitől garantált a tökéletes bőr

Szofi Kakuk , 2021. február 06.
Az Instagram filterek világában egyre inkább azt éreztetik velünk, hogy nem vagyunk tökéletesek vagy szépek, ha némi bőrhiba, sebhely vagy tág pórus áll fenn a bőrünk esetében. Nem feltétlen kell rögtön plasztikai sebészhez rohannunk, hogy a filterekkel ellátott önarcképünket a valóságban is tűpontosan, hibátlan formában lássuk. Ne kergessünk egy olyan álomvilágot, ami nem is a valóság és inkább koncentráljunk arra, hogy valóban működő egyszerű lépések sorozatával segítsük a bőrképünk javulását! Ezek első néhány mérföldkövei a következők!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 No alkohol

A gyakori alkoholfogyasztás nagyon ki tudja szárítani a bőrt, így csak csínyán az italozással. Heti néhány pohárka is meglátszódhat a bőr textúráján, főleg ha alapvetően is küzdünk a száraz arcbőrrel. Hidratáljunk többet is felejtsük el egy időre a folyamatos alkoholbevitelt!

5 fogadalom, amitől garantált a tökéletes bőr - 2. képMegfelelő folyadékbevitel víz formájában

Az alkoholos italok mellett a gyümölcslevek és a kávé is vizet von el a szervezettől, ami sajnos sokkal hamarabb láthatóvá is teszi a nemkívánt ráncokat és a különféle bőrredőket. Próbáljunk naponta legalább 2 liter tiszta vizet elfogyasztani, ha ez nem megy, bátran ízestísük a vizet gyümölcsökkel vagy igyunk mentes teakeverékeket!

Egy jól felépített bőrápolási rutin

A szép bőrt elsődlegesen egy jól átgondolt, személyre szabott bőrápolási rutinnal tudjuk hosszútávon fenntartani. Ez mindenki esetében speciális ápolást igényelhet, de vannak univerzális bőrápolási szupersztárok, amiket, bár különféle formulákban, de szinte mindenki alkalmazhat. Ilyen összetevő például a retinol, a C-vitamin, a B3-vitamin és az azelainsav is. Figyeljünk oda a megfelelő arclemosásra, a sminket is minden esetben távolítsuk el! A hidratáló krémekkel pedig ne spóroljunk soha!

5 fogadalom, amitől garantált a tökéletes bőr - 3. képFényvédő felvitele minden egyes nap

A legjobb anti-aging termék, amit szinte bárki, néhány 1000 Ft-ért könnyedén be tud szerezni, az nem más, mint a fényvédőkrém. A bőröregedésért ugyanis, 80%-ban a napsugárzás felelős, így kellőképpen, gondosan válogassunk a márkák termékei közül, válasszunk magas UVA védelmet is adó krémet! Kenekedéskor ne hagyjuk ki a nyakat, a dekoltázst és a kézfejeket sem!

5 fogadalom, amitől garantált a tökéletes bőr - 4. képMindennek az alapja: az egészséges életmód

Az egészséges életmód, amibe a megfelelő tápértékeket tartalmazó ételek, a mozgás és a mentális kiegyensúlyozottság is beletartozik, szintén döntő tud lenni a szép bőr elérésében. Törekedjünk itt is az egyensúlyra! Sportoljunk rendszeresen, sétáljunk, járjunk többet ki a szabadba és fogyasszunk olyan zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeknek nagyon magas az antioxidáns tartalmuk!
 
1 hozzászólás

Linda • Polihisztor #1 • 1 hónapja,

Nehéz jól karban tartani a bőrt. Annyi mindenre oda kell figyelni, főleg éves.