1. Repceolaj
Bár nem kellemes az íze, azonban hogy rögtön egy elérhető és általános példát hozzunk fel, a repceolaj csak úgy dúskál a telített zsírsavakban, sőt nagyjából feleannyit tartalmaz, mint az olívaolaj, miközben az áruk össze sem hasonlítható. Ideális önmagában, de kiválóan használható salátákhoz, ha pedig megkedveltük az ízét, akár például sült tojás alá is.
2. Étcsokoládé
Az étcsokoládé az a tiszta csokoládé, vagyis a lehető legkevesebb cukrot tartalmazó, már-már majdnem inkább keserű, mint édes aromával rendelkező, magas kakaótartalmat felvonultató édesség, melynek fogyasztása meglepően egészséges. Ennek az oka, hogy rengeteg rost, antioxidáns és telítetlen zsírsav van benne, miközben vasat, magnéziumot, rezet és egy sor más ásványi anyagot is felvonultat.
A chia mag egy manapság felismert új kiegészítő, ami önmagában ritkán, de kiegészítőként gyakran fogyasztott finomság. Leginkább azért kedvelt, mert aprósága ellenére rengeteg rostot tartalmaz, melyek mellett megannyi egészséges szénhidrát, azaz telítetlen zsírsav is felbukkan benne, hovatovább emésztést és anyagcserét gyorsító tulajdonsága miatt még fogyókúrához is jó.
4. Lenmag
Sima lenmag vagy lenmagolaj, az teljesen mindegy, a lényeg az, hogy nagyon-nagyon sok omega3 zsírsavat tartalmaznak, segítik az emésztést, a székletürítést, rengeteg antioxidánstartalmuk pedig nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedéseket gátolja meg, hanem az immunerősítés mellett a daganatos betegségek ellen is védelmet nyújtanak.
A különféle halételeket nemcsak azért ajánlják sokszor, mert nagyon finomak, hanem azért is, mert megfelelő elkészítés mellett hihetetlenül egészségesek, rengeteg omega3 zsírtartalmuk miatt pedig a lenmaghoz hasonló tulajdonságokkal kecsegtetnek. Természetesen nagyon ügyelni kell arra, hogy milyen halat választunk, illetve miként készítjük el - egy halászlé például nem biztos, hogy jó választás -, de összességében a halakkal nem nagyon nyúlhatunk mellé.