5 edzőtermi alapszabály, amit érdemes betartanod

Brauny , 2018. január 14.
Egyre többen döntenek úgy, hogy rendszeresen eljárnak edzőterembe, ami összességében egy nagyon pozitív trend, de egészen sajnálatos, hogy sokan nem ismerik az edzőterem legalapvetőbb szabályait sem, ezáltal inkább csak idegesítenek másokat. Amennyiben te is új vagy az edzőtermek világában, és nem tudod mit szabad vagy mit nem, akkor érdemes lehet megismerkednek az öt legalapvetőbb szabállyal, amit be kellene tartanod.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Meztelenkedés kizárólag otthon!

Sokan egészen természetesnek veszik - akár férfiak, akár nők -, hogy az azonos nem miatt a meztelenkedés teljesen normális az edzőterem öltözőjében, ezt a nézetet azonban a gyakorlatban nem biztos, hogy mindenki osztja. Sőt! Vedd figyelembe, hogy valakit már az is zavar, ha átöltözéskor nem fordulsz el és a csupasz melleidet látja, ezáltal pláne kellemetlen helyzetbe hozod, ha teljesen meztelenül flangálsz előtte.

5 edzőtermi alapszabály, amit érdemes betartanod - 2. kép

2. Az edzőteremben is ragaszkodj a rendhez!

Sokan nemcsak otthon, az edzőteremben sem ragaszkodnak a rendhez, ami elég nagy problémát és kellemetlenséget tud okozni bizonyos esetekben. Az öltözőben például a legtöbben nem szeretnének a te izzadt alsóneműid vagy zoknijaid között lépkedni, vagy a vizes törülköződet, esetleg az összefogdosott vizedet pakolgatni egy gépről annak érdekében, hogy használatba vegyék azt. Figyelj oda másokra is!

3. Ne foglald túl sokáig a gépeket!

Az edzőteremben sokan hajlamosak úgy viselkedni, hogy miután kifizették a bérleti díjat, ott minden az övüké, ezáltal a gépeket addig foglalják, ameddig csak jónak látják. Ez nyilván rendben van addig, amíg egy adott gyakorlatsort el nem végzünk, ellenben ne használjunk fél óráig egy olyan gépet, amit pár perc alatt le kellene tudnunk. Ha valami nem megy, próbáljuk meg kevesebb súllyal, vagy könnyebb fokozaton, esetleg hagyjuk ott, és próbálkozzunk mással.

4. Szelfizni otthon kell!

Rendkívül idegesítő jelenség az edzőtermekben, ha valaki úgy szeflizik és fotóz, mintha valami turista lenne. Ez mindaddig rendben is van, amíg nem zavar vele másokat, de sokszor szinte lehetetlen úgy fényképezni, hogy mások, esetleg éppen mi ne kerüljünk bele a képbe. Ez sokaknak kellemetlenséget okoz, hiszen az edzőterembe izzadni, szenvedni járunk, és nem azért, hogy az elnyűtt arcunkat vagy a kócos frizuránkat viszontlássuk valamelyik közösségi oldalon.

5 edzőtermi alapszabály, amit érdemes betartanod - 3. kép

5. Telefonálni sem az edzőteremben kell!

Az edzőteremben halkan és normális keretek között szabad beszélgetni, de kiabálni, ordítozni, vagy hangosan telefonálni másokkal nem illik, hiszen ez ugyanúgy zavarhatja az embereket. Míg például valaki élete szexuális élményét kiabálja el valakinek a telefonon, addig lehet, hogy mi szívesebben koncentrálnánk nyugodtabban az adott gyakorlatra, de a telefonáló miatt erre nincs lehetőségünk.
 
4 hozzászólás

Lili • Messiás #4 • 1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Mivel én nem járok edzőterembe, így engem ezek nem zavarnak. De ha járnék, akkor biztos zavarna a meztelenkedés. Nem vagyok kíváncsi mások "dolgaira".

debbie • Pipi #3 • 1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Engem a szelfizés nem zavar, de a meztelenkedés már annál inkább.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Egyetértek ezekkel. Nagyon idegesítő amikor valaki telefonál edzés közben. Inkább menjen ki akkor.

Cynthia • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Engem az szokott zavarni, ha valaki nem hoz törcsit magával és az izzadt testével leül valahova, majd nem törli meg maga után.