13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

5 ok, ami miatt érdemes illóolajokat használni

Szofi Kakuk , 2019. november 02.
Az illóolajok jótékony hatásáról, már évszázadok óta vannak fennmaradó bizonyítékok és bár a nyugati orvoslás szinte teljes egészében elutasítja ezeket a növényi olajokat, mint elsődleges gyógyító források, mégis, kiegészítő egészségügyi kezelésekkor vagy egyszerűen egy kis relaxálás miatt, sokan szívesen alkalmazzák a hétköznapok során is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az aromaterápiában az illóolajok több fronton is gyógyító segítséget nyújtanak, feloldhatnak bizonyos izomletapadásokat, felgyorsíthatják az egészségügyi kezelések utáni gyógyulási szakaszt vagy egyszerűen az ellazulás végett lesz fontos, a stresszoldó hatásával válik vonzó kezelési formává. Az aromaterápia, mint olyan, a franciáktól eredeztethető, ugyanis René-Maurice Gattefossé, francia vegyész volt az, aki először használta az aromaterápia fogalmát. A vegyész, egy súlyos baleset után döntött úgy, hogy a levendulából kinyert olajjal kenegeti sebeit, amik ennek hatására egy sokkal gyorsabb gyógyulási fázisba kezdtek, hegmentes gyógyulást eredményezve. A férfi ezek után, számos receptet és szaktudást halmozott fel a témában, amivel aztán Nagy-Britanniát is meghódította.

5 ok, ami miatt érdemes illóolajokat használni - 2. kép

1. Az illóolajok remekül oldják az érzelmi blokkokat!

Az illóolajokat megfelelő koncentrációban bizonyos érzelmi instabilitás okán is alkalmazhatjuk. Szinte nincs is olyan ember, aki ebben a felgyorsult világban ne küzdene olyan betegségekkel vagy panaszokkal, amelyek révén, ne tudná az illető feldolgozni az őt ért sérelmeket, kudarcokat és egyéb érzelmi ráhatásokat. Ilyen esetben oldó hatást tud adni egy-egy megfelelően vegyített illóolaj is, amit belélegezve, párologtatva vagy akár a bőrre kenve is használhatunk.

2. Csökkenti a stressz-szintet!

Az aromaterápiás kezelések során használt illóolajokat egy-egy masszázzsal is össze lehet kötni, így természetesen, az ellazult állapot segít elterelni a figyelmünket a folytonos körforgásról, a munkáról, az állandó teljesítésekről és a le nem lassuló rohanásokról. Egyes illóolajok pedig, még a szaglószervünkön keresztül is képesek hatást gyakorolni az agyi receptorokra.

5 ok, ami miatt érdemes illóolajokat használni - 3. kép

3. Bizonyos típusú bőrbetegségekre is megoldást kínál!

A bőrproblémák megjelenése sokszor egy igen komplex dolog, számos belső, szervi tényező, érzelmi vetület is oka lehet annak, hogy a bőr textúrája, állaga megváltozik időközönként vagy akár tartósan, állandósult bőrhiba formájában. A megfelelő orvosi kezelések mellett, próbálkozhatunk ekcéma és akné esetében is az illóolajokkal, de ezek a készítmények, nem minden esetben nyújtanak megoldást, hiszen az illóolajok illatanyagok is egyben, amelyek egy bedurrant középsúlyos vagy súlyos akné esetében inkább a fennálló problémát erősítik fel.

4. Megelőzheti a megfázást!

A hidegebb időszakban gyakoribbak a megfázások, a hörghurut és az influenza is. Az eukaliptusz illóolajjal például, ezek a betegségek akár teljesen meg is előzhetőek. Párologtassunk napi szinten eukaliptusz olajat vagy dörzsöljük a mellkasunkra a megfelelő mennyiséget!

5 ok, ami miatt érdemes illóolajokat használni - 4. kép

5. Lakásillatosítónak is remekül alkalmazható!

Az aromaterápiás célra kifejlesztett olajokat, akár a lakás bármely pontján is alkalmazhatjuk, amivel egyszerre bizsergethetjük egyes érzékszerveinket és nyugtathatjuk le a központi idegrendszerünket is. Az olajok kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy melyik illat szimpatikus a számunkra, hiszen ezek lesznek a leghatásosabbak a számunkra.
 
1 hozzászólás

bettike • Überbrutál #1 • 11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Imádom az illóolajokat párologtatóban.