0 °Cgyenge köd
2020. december 01., kedd • Elza

5 bőrgyilkos szokás, amit azonnal engedj el, ha tökéletes bőrre vágysz

Szofi Kakuk , 2020. május 16.
A bőrápolást holisztikus szemlélet szerint kell megközelíteni. A szép bőrhöz számos olyan életterületet balanszban kell tartani, amelynek eredményeképpen a bőrünk állapota is hosszútávon szép és egészséges tud maradni. Az egészségre káros szokások, legyen az a rossz étkezés, a mozgáshiány, a dohányzás, mind-mind olyan rizikófaktorokat jelentenek, amelyek "gyilkolják" a bőrt. Ehhez hozzákapcsolható még a nem megfelelő bőrápolási rutin, az alkoholban és az illatanyagokban gazdag kozmetikumok használata és a fényvédő hiánya is. A következőkben azt az 5 bőrgyilkos szokást taglaljuk részletesebben, amit mindenképpen elhagyásra ajánlunk, ha szeretnél fenntartani egy egészséges és üde bőrképet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ne legyél aktív és passzív dohányos se

A dohányzás az egész testre károsan hat, folyamatos stresszhatást közvetít a szervezetnek, lassítja a vér megfelelő oxigénellátását, a bőrben lévő sejtképződés lelassul. Ennek eredményeképpen szárazabb és fakóbb bőrkép lesz az eredmény. A kollagéntermelés mérsékelt működésével pedig az öregedési folyamatok is sokkal korábban megkezdődnek, így a ráncok, a megereszkedett bőr, a pigmentációs zavarok is idejekorán okoznak majd nem kívánt problémákat. A dohányzás elhagyása után, már néhány hét elteltével látványosan javulhat a bőrkép is, az oxigénellátás javulni fog és a bőr saját kollagéntermelő mechanizmusa is teljes gőzzel igyekszik majd ellátni a funkcióját, amit egy magas faktorszámú fényvédővel még jobban meg tudsz támogatni.

5 bőrgyilkos szokás, amit azonnal engedj el, ha tökéletes bőrre vágysz - 2. képNe mondj le a napi 8 óra alvásról

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás a bőr szempontjából is rendkívül fontos biokémiai folyamatok elindítója. Abban szinte minden egyes kozmetikus és szépségápolási szakértő egyetért, hogy a beauty sleep az egyik olyan mindenki által elérhető ingyenes bőrregeneráló szokás, ami képes javulást eredményezni a bőrön, mindenféle csodakrém használata nélkül is. A bőr sejtjei az NREM és a REM fázisok alatt is regenerálódnak, éjszaka ráadásul kétszer olyan gyorsan zajlanak a sejtépítő folyamatok, mint a reggeli napszakban. A megfelelő alvással és a folyadékbevitel megnövelésével, már néhány hét alatt olyan javulás várható a bőrképben, amit még egy nagyobb adag antioxidánstartalmú szérum sem tudna ilyen rövid idő alatt elérni.

Ne felejtsd el felkenni minden egyes nap a fényvédőd

A bőr öregedéséért 80%-ban a káros napsugárzás felelős. A széles spektrumú fényvédelem használatával kitolhatjuk a bőr természetes öregedési folyamatait, nem kell a 20-as vagy a 30-as éveink elején már mély barázdákkal küszködni, a bőrrák kialakulásának a kockázatát is minimalizálni lehet és számos más bőrbetegség is megelőzhető azáltal, ha rendszeresen fényvédő krémmel zárodik a reggeli bőrápolási rutin.

5 bőrgyilkos szokás, amit azonnal engedj el, ha tökéletes bőrre vágysz - 3. képJárj el egészségügyi szűrésekre, kezeld a meglévő betegségeid

Vannak olyan helyzetek, amikor már az egészséges életmód, a dohányzás elhagyása, a vízvisszapótlás, a fényvédelemre való odafigyelés sem elég, mert ezek nem oldják meg aztokat a belső endokrin zavarokat, amik okán pattanások, foltok, bőrirritációk jelennek meg. Bőrproblémák esetén érdemes felkeresni nőgyógyászt, sok esetben egy endokrinológust, fogorvost, de egy teljes kivizsgálás is ajánlott, hogy feltárható legyen a szervezetben lévő góc, amely a bőrprobléma gyökerét adja.

Egyél egészségesen

Az étkezés is rengeteget számít abban, hogy valakinek milyen a bőrállapota. A magas glikémiás indexxel rendelkező ételek szintén felgyorsítják a bőröregedés folyamatait. A cukros üdítők, a rendszertelen étkezés és a túlevés is mind káros a bőr számára. A kalóriaszámlálós módszerek helyett azonban sokkal célravezetőbb, ha figyelsz a makrotápanyagok bevitelére, csökkented a húsfogyasztásod és a zöld színű zöldségek nagyobb figyelmet kapnak az étkezéseid során.
 
2 hozzászólás

csillucs • Nagymester #2 • 6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kisgyerek mellett a 8 óra alvás lehetetlen. De azért igyekszem.

Pillangó • Hiperaktív #1 • 7 hónapja, 1 napja

A bőrön mindig minden meglátszódik. Ha rosszul eszem az azonnal.