2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

5+1 zsírégető étel, ami nem is égeti a zsírt

Brauny , 2017. május 03.
Habár a társadalom jelentős része még mindig elképesztően egészségtelen életmódot folytat, azonban egyre többen vannak, akik megpróbálnak odafigyelni kilóikra, illetve az elfogyasztott ételekre, ezáltal rengeteg zsírégető és diétás étel bukkant fel a boltok polcain és a köztudatban egyaránt. Sajnos azonban ezek jelentős többsége egy hatalmas átverés, ezáltal hiába vannak beállítva fogyasztó- és zsírégető csodaszerként, a gyakorlatban egyáltalán nem gyakorolnak ilyen hatást szervezetünkre. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. A light üdítők

Kérek egy hamburgert light kólával, hogy ne hizlaljon! Alapból abszurdum ez a dolog - kábé, mint a szalonna abonett kenyérrel -, de azt kevesen tudják, hogy a light kóla önmagában sem fogyaszt, nem tartalmaz sokkal kevesebb kalóriát, és bár a cukor valóban kevesebb az ilyen tartalmú üdítőkben, azonban van benne valami, amiről kevesen beszélnek. Ez nem más, mint a tartósítószer, ami rengeteg kalóriával rendelkezik, de ami ennél is nagyobb baj, hogy ezek a hozzáadott vegyszerek a kutatások szerint lassítják az anyagcserét.

5+1 zsírégető étel, ami nem is égeti a zsírt - 2. kép

2. A gyümölcslevek

A gyümölcsleveket mindenki előszeretettel dönti magába a fogyókúra alkalmából. Sokan azonban meg sem nézik, hogy egy másfél literes gyümölcslében milyen elképesztő mennyiségű cukor található. Merthogy ne ringassuk magunkat álmokba a párszázalékos löttyökkel, sőt a 100 százalékos narancslével sem, hiszen cukrot ezek is tartalmaznak, és cukorral akár tetszik, akár nem, de nem fogunk fogyni.

3. Müzli

A müzli a világ legnagyobb átverése. Bár tény és való, hogy tápláló és egészséges, de akár tetszik, akár nem, az bizony egy nasi. A legdurvább, legíztelenebb müzlikben is elég sok cukor és kalória van ahhoz, hogy akár önmagában, akár nasiként alkalmazzuk, nem fogyaszthatjuk teljes nyugalommal, mert zsírt azt bizony nem fog égetni.

4. Puffasztott rizs

Sok diétázó vásárol magának puffasztott rizst annak érdekében, hogy ezt eszegetve adja le felesleges kilóit. Ezzel csak egyetlen probléma van, hogy a rizs elképesztően gazdag a szénhidrátokban, így bár bizonyos mértékig valóban hatásos, de ha megeszünk belőle egy nap egy egész zacskót, akkor leshetjük, hogy lefogyunk, mert egy gramm nem fog rólunk lemenni.

5+1 zsírégető étel, ami nem is égeti a zsírt - 3. kép

5. Diétás kekszek

A diétás kekszekről az a hír járja, hogy minden fogyókúrázó bátran fogyassza őket. Biztos ez? Természetesen nem, hiszen ugyanolyan átverés ez, mint a müzli. Gyártsa és ajánlja akárki, a diétás keksz addig diétás, amíg megmaradunk maximum öt szemnél, de ha zacskószámra esszük, még inkább hízni fogunk tőle. Nézzük csak meg a csomagoláson, hogy mennyi cukor található benne!

+1. Joghurtok

Rengetegen esznek joghurtot a fogyás reményében, mert ez a típusú élelmiszer egészségesnek van beállítva, ami lényegében igaz is, de zsírégetéshez egyáltalán nem ideális. Hogy miért? Nézd csak meg, hogy mennyi cukor van benne! Bizony, ez nagyjából annyi, mintha 6-8 kockacukrot önmagában betermelnél!
 
4 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #4 • 1 éve, 1 hónapja és 23 napja

Azért néha jó ezeket enni, főleg gyümölcslevet szeretem, de a víz a legjobb.

zitucska • Überbrutál #3 • 1 éve, 1 hónapja és 23 napja

Müzlit szoktam enni, de nem sokat.

debbie • Pipi #2 • 1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Light üdítőt nem szoktam inni, semmi értelmüket nem látom. Akkor inkább iszok rendeset vagy zérót.

Minoni • Polihisztor #1 • 1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Azért elég buta az, aki a pufirizsből megeszik egy nap egy zacsival...kenyér helyett tök jó, de csak pár szeletet érdemes enni.