2019. július 15., hétfő • Henrik, Roland

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást!

Brauny , 2018. október 03.
Az egészséges és ápolt haj minden nő számára alapvető fontosságú, hiszen a haj egyfajta olyan státuszszimbólumnak tekinthető - még ha senki nem nevezi annak -, mint az autó vagy a telefon. Nem meglepő, hogy sokan mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél szebb hajkoronájuk legyen, aminek az egyik alapja a sűrű, dús haj, vagyis a legfontosabb feladat a hajhullás megállítása, amihez nagyon sokszor pár egyszerű változás is elegendő lehet. Adunk ehhez pár tuti tippet!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Először is menj el orvoshoz!

Amennyiben az utóbbi időben jobban tapasztaltad a hajhullást, mint a korábbi időszakban, akkor azt bizonyára valami testi változás váltotta ki benned, valamiféle egészségügyi probléma. Nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni, egy kisebb gyulladás is lehet a háttérben, de éppen ezért nagyon fontos, hogy elmenj orvoshoz, és kivizsgáltasd magad, legalább egy vérvételen és egy nőgyógyászati szűrésen ess át a biztonság kedvéért.

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást! - 2. kép

2. Változtass az étrendeden!


Az étrend mindennek az alapja, ennek megfelelően nemcsak általános állapotunkat határozza meg, hanem olyan apróságokat is, mint a hajhullás. Érdemes például minél változatosabban táplálkozni, rengeteg tiszta, paleo alapú ételt fogyasztani, rengeteg zöldség és gyümölcs, tehát sok-sok vitamin társaságában. Gyakorlatilag nem kell itt mást tenned, mint egészségesen táplálkozni, és nem lesz baj!

3. Változtass a frizurádon!

Sokszor előfordul, hogy a hajhullás hátterében nem egészségügyi probléma áll, hanem egyszerűen a rossz frizura. Sokaknak ugyanis nem való a hosszú haj, vagy a speciális fazon, mert képtelenek ápoltan vagy fésülten tartani, ilyenkor pedig gyakran előfordul, hogy sokáig mosatlan marad vagy megtépjük a fésűvel, ami bizony elősegítheti a hajhullást. Vágass rövidebbet, ha nem bírsz a hosszúval!

4. Az ápolásra is figyelj oda!

Sokan ott rontják el a hajápolást, hogy egyszerűen túlzásba viszik. A napi szintű mosás, vagy a túl sok vegyszer felvitele nem mindig jelent jó megoldást, ezáltal válasszunk inkább egy sampont és esetleg egy balzsamot vagy pakolást, de az legyen megfelelő minőségű, és azt rendszeresen, két-három napos ciklusokban használjuk. Mindig ügyeljünk a megfelelő hajszárításra, és arra is, hogy vizesen ne fésüljük.

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást! - 3. kép

5. A festést se vigyük túlzásba!


Rengeteg nő szinte kéthetente változtatja hajszínét, ami egyáltalán nem tesz jót a hajnak, hiszen belegondoltunk már, hogy ilyenkor egy vékony festékréteg kerül a szálakra, amitől az nem tud lélegezni és gyakorlatilag élni? Ne csodálkozzunk, ha ilyen esetben egyszerűen ritkulni kezd a hajkoronánk, tehát tartsunk nagyobb szünetet a hajfestések között, ezáltal legalább 6 hét teljen el két festés között.

+1. Védd a hajadat a környezeti ártalmaktól!

Sok nő nem hajlandó sapkát húzni, ha odakint nagy a hideg, vagy kalapot venni, ha nagy a forróság, miközben elfelejtik, hogy ezekkel nem a fülüket vagy nem a hajukat védik elsődlegesen, hanem a fejbőrüket. Az egészséges fejbőr ugyanis a dús hajkorona egyik alapjának tekinthető, ezáltal tegyünk meg mindent, hogy erre odafigyeljünk.
 
2 hozzászólás

Sonci • Messiás #2 • 10 hónapja, 4 napja

Azért a hajhullásnak van egy természetes folyamata. Nem minden esetben kell azonnal tenni ellene. Nekem pl időszakosan szokott hullani a hajam.

zitucska • Überbrutál #1 • 10 hónapja, 5 napja

Tök érdekes mert pl az én hajam általában attól hullik hogy sokáig össze fogva hordom a hajam. Vagy azért mert nem szárítom meg egyből haj mosás után.