9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást!

2018. október 03.
8.6511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az egészséges és ápolt haj minden nő számára alapvető fontosságú, hiszen a haj egyfajta olyan státuszszimbólumnak tekinthető - még ha senki nem nevezi annak -, mint az autó vagy a telefon. Nem meglepő, hogy sokan mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél szebb hajkoronájuk legyen, aminek az egyik alapja a sűrű, dús haj, vagyis a legfontosabb feladat a hajhullás megállítása, amihez nagyon sokszor pár egyszerű változás is elegendő lehet. Adunk ehhez pár tuti tippet!


1. Először is menj el orvoshoz!

Amennyiben az utóbbi időben jobban tapasztaltad a hajhullást, mint a korábbi időszakban, akkor azt bizonyára valami testi változás váltotta ki benned, valamiféle egészségügyi probléma. Nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni, egy kisebb gyulladás is lehet a háttérben, de éppen ezért nagyon fontos, hogy elmenj orvoshoz, és kivizsgáltasd magad, legalább egy vérvételen és egy nőgyógyászati szűrésen ess át a biztonság kedvéért.

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást! - 2. kép

2. Változtass az étrendeden!


Az étrend mindennek az alapja, ennek megfelelően nemcsak általános állapotunkat határozza meg, hanem olyan apróságokat is, mint a hajhullás. Érdemes például minél változatosabban táplálkozni, rengeteg tiszta, paleo alapú ételt fogyasztani, rengeteg zöldség és gyümölcs, tehát sok-sok vitamin társaságában. Gyakorlatilag nem kell itt mást tenned, mint egészségesen táplálkozni, és nem lesz baj!

3. Változtass a frizurádon!

Sokszor előfordul, hogy a hajhullás hátterében nem egészségügyi probléma áll, hanem egyszerűen a rossz frizura. Sokaknak ugyanis nem való a hosszú haj, vagy a speciális fazon, mert képtelenek ápoltan vagy fésülten tartani, ilyenkor pedig gyakran előfordul, hogy sokáig mosatlan marad vagy megtépjük a fésűvel, ami bizony elősegítheti a hajhullást. Vágass rövidebbet, ha nem bírsz a hosszúval!

4. Az ápolásra is figyelj oda!

Sokan ott rontják el a hajápolást, hogy egyszerűen túlzásba viszik. A napi szintű mosás, vagy a túl sok vegyszer felvitele nem mindig jelent jó megoldást, ezáltal válasszunk inkább egy sampont és esetleg egy balzsamot vagy pakolást, de az legyen megfelelő minőségű, és azt rendszeresen, két-három napos ciklusokban használjuk. Mindig ügyeljünk a megfelelő hajszárításra, és arra is, hogy vizesen ne fésüljük.

5+1 tuti tipp, hogy megállítsd a hajhullást! - 3. kép

5. A festést se vigyük túlzásba!


Rengeteg nő szinte kéthetente változtatja hajszínét, ami egyáltalán nem tesz jót a hajnak, hiszen belegondoltunk már, hogy ilyenkor egy vékony festékréteg kerül a szálakra, amitől az nem tud lélegezni és gyakorlatilag élni? Ne csodálkozzunk, ha ilyen esetben egyszerűen ritkulni kezd a hajkoronánk, tehát tartsunk nagyobb szünetet a hajfestések között, ezáltal legalább 6 hét teljen el két festés között.

+1. Védd a hajadat a környezeti ártalmaktól!

Sok nő nem hajlandó sapkát húzni, ha odakint nagy a hideg, vagy kalapot venni, ha nagy a forróság, miközben elfelejtik, hogy ezekkel nem a fülüket vagy nem a hajukat védik elsődlegesen, hanem a fejbőrüket. Az egészséges fejbőr ugyanis a dús hajkorona egyik alapjának tekinthető, ezáltal tegyünk meg mindent, hogy erre odafigyeljünk.
2 hozzászólás

Sonci

6 éve, 7 napja

Azért a hajhullásnak van egy természetes folyamata. Nem minden esetben kell azonnal tenni ellene. Nekem pl időszakosan szokott hullani a hajam.

válasz erre

zitucska

6 éve, 8 napja

Tök érdekes mert pl az én hajam általában attól hullik hogy sokáig össze fogva hordom a hajam. Vagy azért mert nem szárítom meg egyből haj mosás után.

válasz erre