5+1 trükk, hogy nassolhass a fogyókúra alatt

Brauny , 2017. június 25.
A nassolásra nagyon sokan úgy tekintenek, mint valamiféle ördögtől való dologra, amely teljességgel tilosnak minősül a fogyókúra alatt, holott mindez korántsem ilyen egyszerű, hiszen ha mindent megvon magától az ember, akkor egyfajta börtönnek és kényszernek érzi majd a diétáját, ami eredendően rossz. A fogyókúrának ugyanis életmódváltással kell történnie, amihez elengedhetetlen az, hogy valami kis élvezet is jusson nekünk, avagy konkrétan egy kis nassolni való. Most ehhez adnánk néhány hasznos trükköt!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Nassolj bátran, csak jól válaszd meg!

Az első és legfontosabb szabály a fogyókúra kapcsán, hogy nassoljunk bátran, ne hagyjuk annyiban a bűnös élvezeteket, csak éppen válogassuk meg, hogy mit eszünk ilyen formában. A cukros dolgokat, a csokit, a szénhidrátot nyilván érdemes elkerülni, de annyi jó dolog van, ami finom nasi lehet! Például ott vannak a sovány joghurtok, a fincsi gyümölcsök, azok aszalt változatai, a müzlik, a zöldségek, a turmixok, a magvak, a dió, a mogyoró, szóval csak a jó választás az egész trükkje.

5+1 trükk, hogy nassolhass a fogyókúra alatt - 2. kép

2. Növeld a vízfogyasztást!

A káros nassolásra, vagy a túlevésre rendszerint az hajlamosítja az emberek többségét, hogy dehidratáltak, avagy kevés vizet fogyasztanak. Ez azért nagy gond, mert akkor is esznek, amikor amúgy szomjasak, ez pedig bizony nagyon sok plusz kalória egy nap. Ha növeled a vízfogyasztásodat, garantáltan nem leszel éhes, ezáltal az egészséges nassolás simán belefér majd a fogyókúrába, hiszen garantált, hogy nem az éhség miatt fogod tömni magad.

3. Kövesd a kalóriáidat!

A kalóriaszámlálást bár nagyon sokan butaságnak tartják, összességében azonban egy rendkívül hasznos dolog, elegendő csak arra gondolni, hogy így mindig tudjuk majd, a nap minden percében, hogy meddig nyújtózkodhatunk azzal a bizonyos takaróval. Hogy értsd: ha napi 1200 kalória van engedélyezve, és te délután 4 órakor még csak 800-nál tartasz, akkor nyugodtan jöhet egy kis nasi, ha belefér, akár még egy kevéske csoki is.

4. Mozgással is sokat nyerhetsz!

Akár számoljuk a kalóriákat, akár nem, a mozgás garantáltan téged is feljogosít majd arra, hogy egy kicsit bűnözz és nasizz, hiszen mit csinálunk, ha mozgunk? Nyilván kalóriát égetünk! És miért égetünk kalóriát? Leginkább a fogyás vagy testtömegünk szinten tartásának érdekében. Vagyis, ha elég sokat mozgunk, és elégetünk például 500 kalóriát, abban az esetben még akkor is jók vagyunk, ha a felét visszanassoljuk, hiszen azért egy kis élvezet nekünk is kijárt!

5+1 trükk, hogy nassolhass a fogyókúra alatt - 3. kép

5. Oké, bűnözz, de oszd be!

Összességében nem is annyira a bűnözéssel, avagy a nassolással van a gond a fogyókúra alatt, sokkal inkább azzal, hogy ha nekilátunk egy csokinak, akkor azt nem tudjuk egy harapás után letenni. Ezt márpedig meg kell tanulnunk, nincs apelláta. Kezdetben próbáljuk ki azt, hogy veszünk egy csokit, a napi jutalmunkat, ami lehetőleg olyan, hogy több darabból áll, majd csináljuk azt, hogy beleharapunk egyet a tízórai után, egyet ebéd után, egyet pedig uzsonna után. Így bár az egész napot átnasiztuk, de mégsem léptünk át határokat.

+1. Csak vegyük kézbe a telefont!

Ha nasizni támadna kedvünk, akkor egy nagyon jó trükk, hogy kézbe vesszük a telefonunkat. Mire jó ez? Gondolj csak bele: ha felmész a Facebookra, vagy elkezdesz az interneten szörfözni, akkor hirtelen megszűnik körülötted a világ, ami nagyszerű trükk abban az esetben, ha éppen nasizni készültünk, hiszen elfelejthetjük vele ezt is.
 
2 hozzászólás

bettike • Überbrutál #2 • 1 éve, 8 hónapja és 14 napja

Én úgy szoktam nasizni, hogy egy tábla csoki pl 2 hét alatt fogy el. Így nem olyan vészes.

mokus84 • Überbrutál #1 • 1 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nálam a telefon nem megoldás. túl sok kajás dolgot követek.