5+1 tipp, hogy ősszel is gyors maradjon az anyagcseréd

Brauny , 2017. október 04.
Az őszi időszakban gyakran tapasztalunk fáradtságot, ami egy természetes folyamat, hiszen az emberi szervezet a természettel együtt ilyenkor egy megszokott átalakuláson esik át, aminek hatására többek között például lelassul az anyagcserénk. Ezáltal sokan hajlamosak magukra szedni néhány kilót, holott csak alkalmazkodnunk kellene a változáshoz, ezáltal konkrétan turbó fokozatra kapcsolni az anyagcserénket. Hogy ezt milyen trükkökkel érhetjük el? Lássuk!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Kezdjük el dönteni magunkba a zöld teát!

A hűvösebb időjárásban az emberek többsége imádja és kívánja is a teát. Ha te is így vagy ezzel, felejtsd el a gyümölcsízesítésű, gyümölcsteaként eladott fűrészport, rohanj el inkább egy Herbáriába, és vegyél egy csomag eredeti zöld teát. Ezzel egyrészt megtapasztalhatod az igazi tea ízét, másrészt semmi sem képes olyan jól beindítani az anyagcserét, mint ez, arról nem is beszélve, hogy magas antioxidáns-tartalma miatt még egészségünkre is jó hatást gyakorol.

5+1 tipp, hogy ősszel is gyors maradjon az anyagcseréd - 2. kép

2. Növeld a vízfogyasztást!


Bár sokan a nyári hónapokban ajánlják a vízfogyasztás emelését, a gyakorlatban azonban ez ősszel is nagyon fontos, éppen ezért inkább állandósítsuk azt a 2-3 liternyi tiszta víz fogyasztását, amit ilyenkor teával, levessel és egyebekkel bátran növeljünk 4 literre. Ez soknak hangzik, de egyáltalán nem az, eredménye pedig anyagcserénken nagyon gyorsan megmutatkozik majd!

3. Egyél sok-sok rostot!

A gyors anyagcsere alapja a rostban gazdag táplálkozás. Ezt sokan tudják, csakhogy azt a legtöbb helyen elfelejtik közölni, hogy a sok rost szárazon bizony nagyon csúnya dugulást tud okozni... Magyarul a hármas pontot csak akkor tartsd be, ha megy a fentiekben leírt vízmennyiség elfogyasztása, másrészt inkább ellenkező hatást váltasz ki.

4. Minden nap mozogj egy kicsikét!

Nem kell edzeni, ha nem akarsz, de minden nap fontos mozogni egy kicsit az egészséges anyagcsere érdekében. Legyen az egy laza kis délutáni vagy esti séta, egy kevéske kocogás, netán egy 10-15 percnyi könnyed mozgolódás a négy fal között, a lényeg, hogy ne csak ülj és feküdj, hanem mozgasd át a beleidet, hogy azok gyorsabban tudjanak működni.

5+1 tipp, hogy ősszel is gyors maradjon az anyagcseréd - 3. kép

5. Változtass az étkezési szokásaidon!


Ha eddig nem sikerült az életmódváltás, akkor itt az ideje. A lényeg, hogy módosíts az étkezéseid mennyiségén minden téren, ezáltal egyél legalább napi hatszor, de minden esetben csak kevéskét. Ha ezt betartod, szervezeted hozzászokik ahhoz, hogy folyamatosan dolgozzon és égessen, ezáltal a gyors anyagcsere szinte biztosított.

+1. Felejtsd el a diétát!

Talán furán hangzik, de a fogyáshoz ajánlott diéták többsége lassítja az anyagcserét, éppen ezért nonszensz, hogy ezekkel ígérnek fogyást sok helyen. Bár a fogyás el is érkezik vele, de maximum egy-két kiló, amit utána a lelassult anyagcsere miatt kamatostul kapunk vissza. A diétát tehát felejtsük el, de ne csak most, egy örök életre. Legyen a kulcsszó az életmódváltás, amit a fenti alapelvek mentén érdemes megvalósítani.
 
4 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #4 • 10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem veszek észre változást magamon.

eperjam • Überbrutál #3 • 10 hónapja, 1 hete és 1 napja

A folyadék és a rost mindig jó.

Minoni • Polihisztor #2 • 10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nekem inkább télen lassul le az anyagcserém ilyenkor még nem.

debbie • Pipi #1 • 10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nekem nem lassúlt le szerencsére. Szerintem a tök fogyasztás ilyenkor jól jön.