14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, hogy 40 felett is könnyen menjen a fogyás

2016. október 12.
5.4571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
40 éves kor felett a nők jelentős részénél beköszönt a változó kor kezdete, amit sokan könnyebben, mások nehezebben élnek meg, azonban mindenkinél nagyon fontos a tökéletes, de legalábbis a megfelelő alkat elérése. A változások azonban nem csak kívül, belül is éreztetik majd hatásukat, ennek megfelelően az anyagcsere például lelassul, a zsírégetési folyamatok pedig átalakulnak, aminek köszönhetően egészen más szabályokat kell, illetve érdemes alkalmazni, mint fiatalabb korban. Ehhez szeretnénk most hasznos tippekkel szolgálni az alábbiakban.


1. A minőség és ne a mennyiség legyen a lényeg!

40 éves kor felett már nem az lesz a lényeg, hogy mennyit edzel, sokkal inkább az edzések minőségére kell odafigyelned, ami azt jelenti, hogy inkább tényleg legyen meg az a 20 fekvőtámasz vagy az a 10 kilométer kocogás, még ha nem is jár akkora eredménnyel mint korábban, de becsülettel hajtsd végre.

5+1 tipp, hogy 40 felett is könnyen menjen a fogyás - 2. kép

2. Nyújtsd el az edzéseidet!

Az intenzívebb edzések helyett sokkal nagyobb hatást érhetsz el azzal, ha inkább elnyújtod a mozgást, és lassabban, kisebb intenzitással dolgoztatod meg magadat. Ez azért lényeges, mert idősebb korban sokkal később indul el a zsírégetés, ezáltal egy kiadós sétával például lehet, hogy többet érsz el, mintha 10 percig ugrabugrálnál valamit.

3. Felejtsd el a koplalást!

Mivel az anyagcsere 40 után fokozatosan lelassul, a koplalás végzetes problémákat idézhet elő a szervezetedben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még jobban lelassíthatod anyagcserédet, és beindul egy olyan raktározási folyamat a szervezetedben, amivel kis túlzással még egy pohár víz is meglátszik majd rajtad. Apropó víz!

5+1 tipp, hogy 40 felett is könnyen menjen a fogyás - 3. kép


4. Igyál sok vizet!

Hogy miért is segíti idősebb korban a fogyókúrát a vízfogyasztás megemelése? Nagyon egyszerű: a sok víz képes természetes módon gyorsítani az emésztést és az anyagcserét, magyarul tehát, ha sokat iszunk, akkor évekkel is kitolhatjuk az ilyenkor jelentkező anyagcsere-lassulást, és tovább megőrizhetjük majd alakunkat és vonalainkat.

5. Az életmód a fontos, nem a diéta!

Amit 40 felett feltétlenül meg kell jegyezni, hogy diétáról már nem szabad még csak beszélnünk sem. Ha ugyanis le akarunk fogyni, ahhoz változtatnunk kell, méghozzá rengeteget és drasztikusan, és nem csak átmenetileg, hanem tartósan. Szénhidrát és zsír takarékra, zöldség- és gyümölcsbevitel megemelve, mozgás beiktatva, fehérjefogyasztás növelve, és máris sokat teszünk azért, hogy szinten tartsuk magunkat, esetleg még fogyjunk is.

+1. Ne méredzkedj minden nap!

40 felett egy kicsit lelassul a fogyás mértéke - a hízásé persze már nem -, így felejtsük el azt, hogy napi szinten drasztikus változások várnak ránk. Éppen emiatt ne méredzkedjünk minden nap, teljesen felesleges, inkább a tükörnek higgyünk, és maximum havonta egyszer álljunk fel a mérlegre, de csak annak érdekében, hogy ellenőrizzük: minden a legnagyobb rendben van.
2 hozzászólás

Lili

8 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ez nem csak 40esekre jó szerintem.

válasz erre

Móni

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Még nem vagyok 40 felett de ezeket érdemes betartani.

válasz erre