2019. június 20., csütörtök • Rafael

5+1 természetesen módszer, hogy megelőzd a náthát

Brauny , 2018. október 31.
Az őszi szezon egyet jelent a kötelező megfázásokkal és a náthával, amiről sokan úgy vélik, hogy elkerülhetetlen, azonban ez egy óriási tévhit. Az ősz ugyanis nem jelent egyet a betegséggel, bár tény és való, hogy az ember könnyebben összeszed ilyenkor mindenféle nyavalyát, azonban vannak természetes módszerek, melyek segítenek abban, hogy megelőzd a megfázást. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Aludj sokat!

Tudományos kutatások igazolják, hogy az immunrendszer erősítését semmi sem tudja olyan hatékonyan megtámogatni, mint az alvás, hiszen a sok pihenés gyakorlatilag a legjobb gyógyszer. Ha tehát itt az ősz, lassíts le egy kicsit, aludj és pihenj többet - ha máskor nem megy, akkor legalább hétvégéken. Az eredmény biztosan nem marad el!

5+1 természetesen módszer, hogy megelőzd a náthát - 2. kép

2. Igyál sok vizet!

A szervezetünkbe gurított vízmennyiség a legjobb méregtelenítő, ami csak létezik, ezáltal nemcsak az anyagcserét tudja beindítani, hanem természetesen a méreganyagok kiürítését is. Ha napi szinten legalább 3-4 liter vizet és/vagy gyógyteát le tudsz gurítani, azzal rengeteget tehetsz immunrendszered épségéért!

3. Sportolj!

Ép testben ép lélek - tartja a mondás, méghozzá nem véletlenül, hiszen a sok testmozgás - pláne a szabadban végzett sportok - jelentős mértékben megerősítik szervezetünk immunrendszerét. Természetesen nem kell megszakadnod, de ha kimész hetente egy-kétszer futni, kerékpározni, már jó eredményeket érhetsz el, de a nagy séták is hozzátehetnek ezt-azt az immunvédelemhez.

4. Egyél egészségesen!

A változatos és egészséges táplálkozás szintén elengedhetetlen a megelőzéshez. Fogyassz rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, sok rostot, fehérjét, kevés zsírt és cukrot, amivel nemcsak testsúlyodnak kedvezhetsz nagyon, hanem az immunrendszered állapotának is. Bár ősszel nehéz teljesen friss zöldséghez és gyümölcshöz jutni, azért próbáld meg, nem lehetetlen az!

5+1 természetesen módszer, hogy megelőzd a náthát - 3. kép

5. Fogyassz táplálék-kiegészítőket!

Persze ne ész nélkül és érdemes kerülni a multivitaminokat is - hiszen csak drága vizeletet okoznak, hogy egy klasszikussal éljünk -, ellenben a C- és D-vitamin szedése nagyon fontos. Főleg utóbbi, hiszen kevesen tudják, de az immunvédelemben a D-vitamin legalább olyan fontos szerepet játszik, ami a sokak által többre tartott C-vitamin.

+1. Használj gyógynövényeket!

A gyógynövények a megelőzés tekintetében nagyon fontos szerepet játszanak a nátha és a megfázás kapcsán az őszi szezonban. Nemcsak kialakult betegségeket tudnak csillapítani, hanem például a csipkebogyó, a kamilla vagy éppen a gyömbér olyan hasznosak a megelőzésben is, hogy rendszeres fogyasztásukkal - már az adott időszakban persze - sokat tehetünk a betegség elleni védelemben.
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 1 hete

Sok vitamin főleg c vitamin. Nekem ez szokott beválni.