13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 természetes antibiotikum, ami garantáltan meggyógyít

2016. március 23.
2.3361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Miután egyre több rosszat lehet hallani a mesterséges gyógyszerekről, ezért betegség esetén egyre többen nyúlnak a természet patikájához, ami bár sokak szerint nem elég hatékony a kialakult problémák esetén, ellenben a gyakorlat nagyon sokszor megcáfolja ezt a tévhitet. A megelőzésről nem is beszélve! Ha tehát elkapott minket az influenza, vagy csak szeretnénk egy kicsit kitakarítani a testünket, válasszunk az alábbi hatásos és egyben természetes antibiotikumok közül.



5+1 természetes antibiotikum, ami garantáltan meggyógyít - 2. kép

1. Fokhagyma

A fokhagyma amilyen büdös és drága, olyan elképesztően hatásos. Az egyik legismertebb antibakteriális és egyben gombaölő hatással rendelkező gyógynövényünk, amely rengeteg vitaminjával képes a légúti megbetegedések mellett a fertőzések kezelésében is hasznunkra lenni, miközben tisztítja, méregteleníti szervezetünket. Képes továbbá tágítani az ereket, csökkenteni a vérnyomást és támogatni az immunrendszert is.

2. Ginzeng

A ginzeng sem éppen olcsó mulatság, ellenben a fokhagyma mellett egy világszerte ismert, elképesztően hatásos gyógynövény, amely az egyik legjobb immunerősítő, amely a baktériumok mellett a vírusok elpusztításában is jeleskedik. Képes szinte bármilyen betegséggel felvenni a harcot, miközben növeli a szellemi és a fizikai teljesítőképességet, sőt a vércukorszint csökkentésére is alkalmas.

3. Fahéj

Több kutatás is igazolja, hogy a fahéj a világ egyik legerősebb antioxidánsa, amely támogatja az immunrendszert, mindemellett pedig felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben. Ezen túlmenően a fahéj serkenti az étvágyat, erősíti a gyomrot, sőt az emésztést is gyorsítja, de nagyon jó hatást gyakorol a vércukorra, illetve a szív- és érrendszerre egyaránt.

5+1 természetes antibiotikum, ami garantáltan meggyógyít - 3. kép


4. Propolisz

A propolisz - illetve bizonyos mértékben a méz is - több tudományos kutatás szerint is képes elbánni a legveszélyesebb baktériumokkal és vírusokkal is, sőt azok sem okoznak számára problémát, amelyekkel még a modern antibiotikumok is tehetetlenek. A propolisz ezen túl nagyszerű fájdalomcsillapító, de a gyulladásos folyamatok ellen is hatásos, sőt a bakteriális és a gombás bőrbetegségekkel szemben sem elhanyagolható a hatása.

5. Grapefruit mag kivonata

A grapefruit önmagában az egyik olyan gyümölcs, amely kimagasló C-vitamin-tartalommal rendelkezik, ezt a hatást pedig magja is képes felvonultatni, így a belőle készült kivonat nagyszerűen alkalmazható baktériumok és vírusok ellen, mivel rendkívül agresszíven képes felvenni a harcot ezekkel szemben.

+1. Oregánó olaj

Az oregánóból készült olajról kutatások bizonyítják, hogy rendkívül jó antibiotikus hatása van, noha nagyon kevesen ismerik és használják, pedig nyersen fogyasztva is egészséges, sőt kitűnő például láb- vagy körömgombára, de paraziták és fertőzések esetén is kitűnően alkalmazható, szóval érdemes mindig tartani belőle otthon egy keveset.
4 hozzászólás

Sandy

8 éve, 8 hónapja és 14 napja

Oregánó olajat még soha nem próbáltam, nem is nagyon hallottam róla az igazat megvallva.

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

A fokhagyma nagyon jó és persze a ginzeng, de az oregánó olajról még nem hallottam.

válasz erre

Babóca

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

A természetben szinte minden betegségre megtaláláható az ellenszer.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

A fokhagymánál nincs is jobb antibiotikum.

válasz erre