2019. február 16., szombat • Julianna, Lilla

5+1 ok, hogy miért ne viselj sminket napozás alatt

Brauny , 2016. június 19.
Végre itt a jó idő, a napozás és a barnulás időszaka, amit nagyon sokan kihasználnak, azonban rengetegen sajnos helytelenül teszik, ezáltal úgy fekszenek ki a Napra, vagy úgy mennek el szoláriumba, hogy smink van az arcukon. Hogy ennek milyen hátrányai és veszélyei vannak? Ezt gyűjtöttük össze az alábbiakban!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Nem tudsz leégni tőle!

Ha túl erős smink van az arcodon, például egy vastag alapozó, akkor ne is álmodj arról, hogy egyenletes barnaságot, vagy csak egyáltalán általános barnaságot szerezhetsz magadnak. A smink ugyanis egy olyan védőréteget képez majd az arcodon, ami nem engedi át a barnító sugarakat, így előfordulhat akár az is, hogy miközben az egész tested lebarnul, az arcod hófehér marad, amivel mondanunk sem kell, hogy milyen ijesztő hatást keltesz majd!

5+1 ok, hogy miért ne viselj sminket napozás alatt - 2. kép

2. Foltokban égsz le!

Ha nincs is alapozó az arcodon, akkor is lehet rajtad olyan smink vagy szépségápolási termék, amitől rosszul éghetsz le. A szemhéjfesték például meggátolja, hogy a szemkörnyéke hozzábarnuljon az arcodhoz, de kevesen tudják, hogy például a parfüm is elősegítheti azt, hogy foltokban barnuljunk.

3. Beleég a bőrödbe a smink!

A smink egy vegyi anyag, ami optimális esetben csak a bőr felszínén marad, de a bőrbe nem szívódik fel. Amennyiben azonban túl sok káros UV sugárzás éri a bőrünket, esetleg a smink körül, vagy a sminken át megsüti, megsérti bőrfelületünket, akkor a smink nagyon csúnyán beleéghet a bőrünkbe. Ilyen esetben olyan foltos lehet az arcunk, amit utána sem önbarnítóval, sem szoláriummal nem tudunk majd eltüntetni hosszú éveken át.

5+1 ok, hogy miért ne viselj sminket napozás alatt - 3. kép


4. Ráncosodsz tőle!

Az alapozó és a smink különféle vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek a napsugárzás hatására kicsapódhatnak bőrünkön, és nagyon súlyosan károsítják azt. A kettő együtt olyan hatást fejt ki, hogy akár hónapokon belül ráncossá válhatunk tőle, arra pedig bizonyára egyetlen nő sem vágyik igazán.

5. Gyulladást okoz!

Ha sminket használsz napozás során, és izzadni kezdesz a napon, az alapozó és a többi anyag keveréke nagyon csúnyán eltömítheti pórusaidat, amelyek bepiszkolódnak, mitesszerekké alakulnak, majd csúnyán begyulladhatnak, illetve pattanásokat idézhetnek elő az arcodon. A gyulladás továbbá egészen nagy területre is kiterjedhet majd, amitől még több bajod is lehet a későbbiekben!

+1. A bőrszépítést is kerüld el!

Nem csak a sminkelés lehet ártalmas a napozás előtt, hanem az olyan szépészeti beavatkozások is, amelyek a bőr felületét károsítják. Hámlasztás, testradír, bőrcsiszolás, testtekercselés, ezeket mind-mind kerüld el messzire, hiszen az elhalt hámsejtek helyén a friss bőrfelület sokkal érzékenyebb lesz a káros napsugarakra, így nagyon csúnyán megéghetsz majd.
 
2 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #2 • 2 éve, 10 hónapja és 20 napja

Nem értem azokat, akik így mennek strandra. Tönkre teszik a bőrüket.

Minoni • Polihisztor #1 • 2 éve, 10 hónapja és 20 napja

Soha nem szoktam sminket tenni magamra, ha megyek strandolni. Nem is értem azokat a nőket, akik full sminkben mennek fürdeni...