13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 ok, amiért te is szedj D3-vitamint

2017. augusztus 23.
7.6781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A D3-vitamin a nyári időszakban a sok napsütés hatására - ha csak nem a négy fal között kuksolunk naphosszat -, természetes módon termelődik a szervezetünkben, és valamennyi el is raktározódik belőle, azonban ahogy beköszönt az ősz, az emberek jelentős többségénél fellép a hiánya. Ezt rengetegen nem veszik túl komolyan, márpedig a D3-vitamin pótlására igenis oda kell figyelni annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket. Mondunk is rá néhány elég nyomós okot!


1. Az immunrendszer erősítéséért

A D3-vitamin kapcsán kijelenthető, hogy kis túlzással ugyanolyan fontos, mint a C-vitamin, aminek az oka nem más, minthogy elengedhetetlen az immunrendszer egészségéhez. Ha tehát el akarjuk kerülni a nagy őszi megfázásokat, de legalábbis gyorsan ki akarunk keveredni belőlük, akkor feltétlenül tuningoljuk magunkat D3-vitaminnal.

5+1 ok, amiért te is szedj D3-vitamint - 2. kép

2. Rákmegelőző hatással rendelkezik


A D3-vitamin mivel jelentősen megacélozza az immunrendszert, ezért természetesen komoly rákmegelőző hatással is rendelkezik, hiszen a káros anyagok nem tudnak felhalmozódni a szervezetben akkor, ha az immunrendszer erősen acélozott, ezáltal képes legyőzni a fertőzéseket és a gyulladásokat. Ha tehát a családi hátterünk vagy az életmódunk miatt sok a hajlamosító tényező, akkor feltétlenül szedjünk rendszeresen D3-vitamint.

3. Véd a csontritkulás ellen

A D3-vitamint már gyermekkorban is rendszeresen ajánlják a fejlődő szervezetű gyermekek számára, hiszen csontképző hatásának köszönhetően hozzájárul az egészséges fejlődéshez, felnőttkorban pedig segít megakadályozni az egyre több embert érintő csontritkulást. A csontritkulás ugyanis az esetek jelentős többségében egy megelőzhető vagy szinten tartható probléma, amivel kapcsolatban a D3-vitamin rendkívül fontos szerepet játszik.

4. Segíti a fogak épségét

Mivel a fogak is a csontozathoz tartoznak - még ha nem is közvetlenül -, a D3-vitamin hozzájárul fogaink épségéhez. Nemcsak ezek egészségét határozza meg, de csökkenti a szuvasodásra való hajlamot, és a különféle fogíny-, illetve fogágyi betegségeket, amelyek hozzájárulnak a fogveszteséghez.

5+1 ok, amiért te is szedj D3-vitamint - 3. kép

5. A pikkelysömört is gyógyítja


A D3-vitaminról ritkán hangoztatják, de kiválóan alkalmas arra, hogy meggyógyítsa a pikkelysömört, vagy legalább a kellemetlen tüneteket és egyebeket szinten tartsa. Ha növeljük a napi D3-vitamin bevitelének mennyiségét, garantáltan sokkal hatékonyabban el tudjuk nyomni a pikkelysömörrel járó kellemetlenségeket.

+1. Segít a kalcium felszívódásában

Főként a csontproblémáktól szenvedők számára fontos, hogy például a szervezetbe bevitt kalcium képtelen kielégítően felszívódni abban az esetben, ha túl kevés D3-vitamin van a szervezetünkben. Kalcium mellé tehát mindig szedjünk ilyen vitamint is a nagyobb hatékonyság érdekében.
2 hozzászólás

becky

7 éve, 1 hónapja és 27 napja

Minden féle vitaminra szükségünk van, én is ezért szedek multivitamint de sajnos sokszor elfelejtem bevenni reggel..

válasz erre

Móni

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Külön d3 vitamint nem szedek, csak általános multivitamint.

válasz erre