13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

5+1 ok, amiért gyorsabban ráncosodunk

Brauny , 2020. július 18.
A ráncosodás folyamatával előbb vagy utóbb minden embernek szembe kell néznie. A folyamat többnyire genetikai alapokon nyugszik, ugyanakkor természetesen rengeteg olyan ok létezik, amitől sokkal gyorsabb lesz ez a folyamat. Lehetőségünk van tehát tenni az ellen, hogy kevésbé ráncosodjunk, és ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy pontosan mit, akkor íme néhány hasznos tanács ehhez.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Túl sokat napozunk

A sok napozástól barnább lesz a bőr, akkor éppen nyilván fiatalosabbnak is tűnik, valójában azonban a napsugarak károsítják a szöveteket, és pláne a gyakori napégés visszafordíthatatlan károkat idézhet elő a bőrben. Ez annyit jelent, hogy egyre több és egyre mélyebb ráncok alakulhatnak ki az arcon, melyek ellen ilyenkor semmit sem tehetünk.

5+1 ok, amiért gyorsabban ráncosodunk - 2. kép

2. Dehidratáltak vagyunk

A dehidratáltság értelemszerűen rossz, és nemcsak az anyagcserénk miatt, hanem azért is, mert ilyenkor nem jut elegendő folyadék a bőrünkbe, ami ettől kiszárad, töredezett, repedezett lesz, és sajnos hajlamosabbá válik a ráncosodásra. Nehezen összefoglalható a kapcsolódó folyamat, a dehidratáltságot azonban minden esetben el kell kerülni emiatt, mert a szervezetnek sem tesz jót!

3. Sok egészségtelen ételt eszünk

Minél több egészségtelen ételt eszünk, és minél kevésbé figyelünk oda a táplálkozásunkra, annál több méreganyag rakódik le a szervezetünkben, melyek természetesen megjelenésünkre, azaz bőrünk állapotára egyaránt negatív hatást gyakorolnak. Ezt azonban sok esetben nem veszik észre az emberek, mert az egészségtelen étkezéssel általában hízás is jár, a plusz kilók pedig ideig-óráig feltöltik a ráncokat, csak le ne fogyjunk, mert meg fogunk ijedni magunktól.

4. Dohányzunk

A dohányzás kapcsán szintén a méreganyagok azok, melyek rossz hatást gyakorolnak bőrünk állapotára. A sok káros anyag lerakódik a szervezetben, aszalja, megnyújtja, ráncosítja a bőrt. Ennek köszönhető, hogy a tartós dohányosok sokszor évekkel öregebbnek látszanak azokhoz a kortársakhoz mérten, akik nem élnek ezzel az ártó szenvedéllyel. Persze közel sem ez a legsúlyosabb probléma, amit a cigaretta előidéz, szóval ne csak ezért szokjunk le róla!

5+1 ok, amiért gyorsabban ráncosodunk - 3. kép

5. Stresszes életet élünk

A stressz az életünk része ugyan, de rendkívül negatív hatást gyakorol egészségünkre és általános állapotunkra is. A stressz megbetegíthet, rengeteg kísérőtünetet produkálhat, miközben hormonháztartásunkra és megannyi más folyamatra is rossz hatást gyakorol a szervezeten belül, tehát hosszabb távon bőrünkön is meglátszik majd, ha többet idegeskedünk a kelleténél.

+1. Keveset alszunk

A kevés alvás szintén a bőr állapotának egyik negatív irányú befolyásolója. Biztosan mindenki ébredt már kialvatlanul, sötét foltokkal a szeme alatt, miközben észrevette a szarkalábakat, vagy a mélyülő ráncokat. Ennek az oka az, hogy a bőrünk is pihen alvás során, hiszen ilyenkor nincs mimika, de ha túl keveset töltünk pihenéssel, akkor azt az arcunkon nagyon hamar észre fogjuk venni.
 
2 hozzászólás

monyó • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete

Az alvás nálam is problémás sajnos...

Natasha • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nálam az alvás játszik nagy szerepet, sajnos nem alszom eleget.