1. Nagyobb védelmet kapunk a daganatos betegségekkel szemben!
Bizonyított tény, hogy a daganatos megbetegedések kockázatát drasztikus mértékben képes növelni a vörös hús rendszeres fogyasztása. Ha tehát minden nap eszünk vörös húst, akkor növeljük a kockázatot, ha viszont áttérünk a zöldségalapú étrendre, akkor rögtön harmadával csökkenthetjük a sokak által rettegett betegség kockázatát.
Az emberek a legtöbb zsírt általában a húsételek fogyasztásával viszik be szervezetükbe, ami elég nyilvánvaló, ha csak egy kicsit is belegondolunk főzési szokásainkba. Amennyiben tehát könnyebben meg akarjuk tartani ideális testsúlyunkat, akkor térjünk át a vegetáriánus étrendre, amivel karcsúbbá és fittebbé is válhatunk, hovatovább ezáltal nyilván drasztikusan csökkenthetjük az elhízáshoz kapcsolódó betegségek kockázatát.
3.Hatékonyabb méregtelenítés!
A növényi étrend mellett szervezetünk sokkal hatékonyabb méregtelenítésre képes, mert míg a húsételek rendszerint savasítják a szervezetet - sokkal több gyomorsav is kell emésztésükhöz -, addig a növényi táplálékok lúgosítanak. Ezzel jelentősen csökkentjük a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az ízületi problémák, a gyomorfekély és a bőrbetegségek kockázatát is.
4. Erősebb immunrendszer!
A sok zöldségtől, pláne a sok nyers zöldségtől az ember immunrendszere rendkívüli mértékben megerősödik, ami elsődlegesen az ezekben megtalálható enzimeknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető. A sok zöldség és gyümölcs segíti az emésztést és a szövetek regenerációját is, de a legnagyobb szerepet az immunrendszer regenerálódásában játssza.
Kutatások igazolják, hogy a növényi étrend bizony megszépíti a bőrt! Olyannyira, hogy a hús megvonásával drasztikus mértékben csökkenthető a pattanások és a különféle bőrbetegségek kialakulása, hiszen a sok hússal sok méreganyag is lerakódik a szervezetben, ami elsőként a bőrön mutatkozik meg a legfeltűnőbb módon. A vegetáriánusok bőre tehát sokkal szebb!
+1. Csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kockázata!
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a leginkább a sok húsfogyasztás idézi elő, hiszen ezzel megemelkedik a vérzsír szintje, ami a vegetáriánusokat nem sújthatja. A magas vérzsír miatt következik be az érszűkület, amivel növekszik a szívroham, a trombózis és az agyvérzés kockázata, amire húsfogyasztás nélkül nem került volna sor ilyen mértékben.