2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

5+1 ok, amiért érdemes meztelenül aludni

Brauny , 2017. május 06.
Az emberek jelentős többsége ruhában, kényelmes pizsamában hajtja álomra a fejét, amivel kapcsolatban kutatások igazolják, hogy nem éppen a legegészségesebb alternatíva. A hírek szerint ugyanis sokkal egészségesebb, ha inkább meztelenül alszunk el, de hogy mégis miért? Ennek jártunk utána az alábbi cikkben, amiből te is mindent megtudhatsz a témában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Sokkal jobban alszol

Az emberi test működésének egyik természetes folyamata, hogy elalváskor testhőmérsékletünk lecsökken, ébredéskor pedig megnövekszik. Ez lenne a normális, azonban ha sok ruhában és sok takaróban alszunk, akkor az túl sokáig és túl melegen tart, vagyis nem tud bekövetkezni testhőmérsékletünk csökkenése, aminek hatására nem is tudunk a kellően mély álomba merülni. Meztelenül azonban ez a probléma nem fenyeget.

5+1 ok, amiért érdemes meztelenül aludni - 2. kép

2. Fogyj alvás közben


Testhőmérsékletünk alvás közbeni alacsonyan tartása azonban nem csak azért előnyös, hogy jobban aludjunk, hanem azért is, hogy felgyorsuljon az anyagcserénk. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy képessé válunk alvás közben is a fogyásra, illetve a zsírégetésre, vagyis ha van rajtunk némi felesleg, akkor itt az idő, hogy messzire hajítsuk a pizsamánkat, és kipróbáljuk a meztelen alvás szabadságát.

3. Szabadabb érzés

Merthogy bizony a meztelen alvás sokkal szabadabb érzést ad, mintha ruhában térnénk nyugovóra, a szabadság pedig mit eredményez? Stressz- és feszültségmentességet, ami pedig nem más, mint a pihentető és nyugodt alvás egyik legfontosabb kulcsa. Ha tehát alapból imádod a szabadságot, és szeretsz szabadon élni, miért nem próbálsz meg szabadabban aludni?

4. Fiatalabban tart

Kutatások igazolják, hogy a túl magas éjszakai testhőmérséklet megakadályozza annak a melatonin hormonnak a termelődését, ami egyébként az öregedés meggátolását szolgálja. Ez azért nagy baj, mert ez a hormon csak és kizárólag éjjel szabadul fel a szervezetben, méghozzá teljes sötétség mellett. Amennyiben tehát fiatalok akarunk maradni, akkor maradjunk meztelenek éjjel is.

5+1 ok, amiért érdemes meztelenül aludni - 3. kép

5. A férfiaknak különösen jót tesz


Ha éppen gyermeket szeretnétek vállalni pároddal, de nem akar összejönni a baba, próbáljátok ki azt, hogy mindketten meztelenül alszotok. Ez számodra a fentiek miatt tesz kifejezetten jót, míg párod esetében azért, mert az alacsonyabb hőmérsékletű herék sokkal nagyobb mennyiségű és sokkal jobb minőségű spermiumokat termelnek. Ha gyereket szeretnétek, ezt érdemes lehet szem előtt tartani.

+1. Gyakrabban kívánod majd a partnered

A meztelen alvás az elhangzott egészségügyi előnyök mellett egy nagyon fontos előnyt is magával hoz, mégpedig azt, hogy ha te és a partnered is meztelenek vagytok, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel, illetve lényegesen gyakrabban kívánjátok majd meg a szexet, ami a kapcsolat egészsége miatt nem hátrány. Sőt mi több, ez ugyebár oxitocin hormont termel, ami csökkenti a stresszt és növeli a libidót.
 
2 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 1 éve, 1 hónapja és 20 napja

Valahogy nem vagyok erre képes. Kell a ruha.

monyó • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nyáron szoktam néha a nagy melegben meztelenül aludni, de nem nagyon szeretek. Zavar nagyon.