2019. augusztus 25., vasárnap • Lajos, Patrícia

5+1 nyári diéta tipp

Brauny , 2018. június 13.
Itt a nyár, a fürdőruhás időszak kezdete, aminek beköszöntésével egyre többen gondolkodnak el azon, hogy ideje lenne nekilátni a fogyókúrának. Ehhez a legtöbben valamilyen gyors diétát keresnek maguknak, azonban mi azt mondjuk, hogy felejtsd el a pár napos önmarcangolást, inkább válts életmódot még ma, hiszen ezzel is gyors fogyás és változás érhető el, hovatovább hosszabb távon is jót teszünk a szervezetünkkel. Lássunk most ehhez 5+1 frankó tippet!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Csoki helyett alma!

A nyár a friss gyümölcsök időszaka, így éppen itt az ideje, hogy leszokjunk a nassolásról, illetve a cukros dolgok helyett inkább ilyen egészséges finomságot válasszunk magunknak. Itt nem kell drasztikus dolgokra gondolni, csupán arra, hogy például a napi egy-két csoki helyett egy-két almát együnk, és már ettől is garantáltan látványos lesz a javulás!

5+1 nyári diéta tipp - 2. kép

2. Irány ki a szabadba!


A nyár egyet jelent a jó idővel - legalábbis optimális esetben -, ami azért szuper dolog, mert rengeteg szabadidős és kültéri programot szervezhetünk magunknak, ami egyet jelent a mozgással. Itt sem kell drasztikus dolgokra gondolni, de ha kimegyünk minden nap sétálni legalább egy-két alkalommal, vagy esténként tekerni egyet, esetleg a közeli tóban úszni egy nagyot, azzal elképesztően sok kalóriát égethetünk el.

3. Napozz, ha tudsz!

A napozásra sokan azért tekintenek pozitívumként, mert D-vitamint szívhatunk vele a szervezetünkbe, azonban fogyókúrás szempontból is rendkívül lényeges, hiszen a nagy meleg alaposan meg tudja izzasztani az embert, ha pedig izzadunk, az jellemzően kalóriaégetéssel is jár. Persze azért ne vidd túlzásba a napozást, és jól figyelj a megfelelő védelemre is.

4. Öntsd magadba a vizet!

A sok víz fogyasztása nemcsak az általános hidratálás miatt fontos a nyári időszakban, hanem azért is, hogy beinduljon az anyagcserénk. Minél gyorsabb az anyagcsere, annál jelentősebb lehet a fogyás, tehát ha eddig nem tetted volna, akkor mostantól nyugodtan dönts magadba 2-3 liter vizet, vagy ha megy, akkor még ennél is többet.

5+1 nyári diéta tipp - 3. kép

5. Tömd a gyümölcsöt és a zöldséget!


Mint fentebb már említettük, a nyár a gyümölcsök időszaka, és persze a zöldségeké is, melyek nemcsak egészséges, hanem rendszerint alacsony kalóriatartalommal rendelkező ételek. Fogyasztásuk éppen ezért erősen javasolt a nyári szezonban, méghozzá reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt. Együk őket önmagukban, nasiként vagy kísérőként, bátran tömjük meg velük a hasunkat.

+1. A nyaraláskor sincs zabálás!

A nyári diétát és fogyókúrás időszakot a legtöbb esetben a nyaralás teszi tönkre, éppen ezért nagyon lényeges, hogy ekkor se szaladjon el velünk a ló. Természetesen nem egy fagyin múlik majd a dolog, de ha lehet, akkor ne álljunk meg minden cukrászdában és gyorsétteremnél, hanem figyeljünk oda arra, mit és mennyit viszünk be a szervezetünkbe. Egy hét alatt ugyanis könnyedén visszaszedhetjük, ami korábban lement.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nyáron sokkal jobban szeretek diétázni, ilyenkor inkább folyadékot iszok sokat és kevesebb nehéz ételt eszek.

Cynthia • Überbrutál #1 • 1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Nyáron nem a legjobb diétázni. Ott a jó kis lángos meg egyebek.