5+1 lépés az életmódváltás felé

Brauny , 2016. április 24.
Az életmódváltás az egyik legnehezebb dolog az életben, éppen ezért sokan általában csak külső kényszer, például betegség hatására lépik meg, márpedig a legtöbb ember számára fontos lenne - méghozzá saját egészségének érdekében. Ha te már elhatároztad magad, de problémád lenne a hogyannal, az alábbiakban megosztjuk veled az életmódváltás felé vezető út legfontosabb lépéseit.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Felejtsd el a múltat!

Előremenni, és változtatni csak úgy lehet, ha elfelejted a múltat, és valóban magad mögött hagysz mindent, ami korábban volt és történt. Felejtsd el a rossz étkezési szokásokat, ürítsd ki a hűtődet, töröld el a berögződéseket, és mindig csak előre nézz!

5+1 lépés az életmódváltás felé - 2. kép

2. Kezdd a sok pihenéssel!

A felpörgött életmód után a változás során az első feladatod az legyen, hogy több pihenőt adsz magadnak a mindennapokban. Ha nem is 8, de legalább a 7 óra alvásod meglegyen, és azt intenzíven pihend, a hétvégéket pedig szigorúan töltsd azzal, amivel szeretnéd. Nehéz? Lehetetlen? Ha belegondolsz, minden az, csak akarni kell!

3. Folytasd méregtelenítéssel!

Az életmódváltás egyik fontos összetevője az, hogy kiűzzünk minden mérget a szervezetünkből. Ez nem csak az alkohol és a cigaretta azonnali elhagyását jelenti, hanem olyan káros ajzószerek csökkentését is, mint a kávé. Ezt követően kezdjünk neki a méregtelenítésnek, amivel rögtön jobban érezhetjük majd magunkat, sőt pár kilót is leadhatunk vele.

5+1 lépés az életmódváltás felé - 3. kép


4. Indítsd be az anyagcserédet!

A méregtelenítéssel részben már megtesszük, de érdemes azért még nekünk is tenni azért, hogy vélhetően lassú anyagcserénk beinduljon, aminek az egyik legfontosabb összetevője az, hogy nekilátunk sok vizet inni. Tudjuk jól, te sem vagy kacsa, de próbálj meg legalább 2-3 liter tiszta, szénsavmentes ásványvizet legurítani minden nap, és hidd el, sokkal jobban érzed majd magadat.

5. Jöhet az étrendváltozás!

Az életmódváltozás kapcsán a legnagyobb problémát általában az étrend módosítása jelenti. A jellegzetes magyar konyha ugyanis minden, csak éppen egészséges nem, így módosítani a bevett szokásokon, az egyáltalán nem lesz egyszerű. Márpedig muszáj lesz elfelejteni a zsírt, minimálisra mérsékelni a szénhidrátot, és megnövelni a zöldség-, valamint gyümölcsalapú ételek fogyasztását, akár nyersen, akár feldolgozott formában.

+1. A mozgást se feledd el!

Mivel a legtöbb ember szinte egyáltalán nem mozog, ezért az életmódváltáshoz feltétlenül hozzátartozik a mozgás is. Nem elég a séta, nem elég a kutyasétáltatás, intenzív mozgásra van szükséged, hetente legalább két-három alkalommal, ami megdobogtatja a szívedet, amitől megizzadsz egy kicsit, ami még jobban beindítja az anyagcserédet, és amitől sokkal fittebbé és fiatalosabbá válsz, nem mellesleg pedig immunrendszeredet is megacélozod vele.
 
2 hozzászólás

leoni • Messiás #2 • 2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Elszántság kell hozzá. Nem megy egyik napról a másikra.

bababum • Pipi #1 • 2 éve, 5 hónapja és 2 napja

A legnehezebb az étkezés szerintem. Attól megválni nem egyszerű.