8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

5+1 legjobb zsírégető gyógynövény

2015. április 29.
2.9381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A fűben-fában orvosság elvét sokan ma már életszerűen folytatják, méghozzá nem véletlenül, hiszen valóban bármi problémánk és panaszunk is legyen, a gyógynövényekben találhatunk magunknak ellenszert a bajunkra. Éppen emiatt természetesen abban az esetben is találhatunk magoldást, ha éppen egy fogyókúra vagy életmódváltás küszöbén szeretnénk hatékonyan beindítani testünkben a zsírégető funkciókat. Hogy milyen gyógynövényeket érdemes fogyasztani ennek érdekében?



5+1 legjobb zsírégető gyógynövény - 2. kép

1. Édeskömény

Az édesköményről köztudott, hogy kiválóan gyorsítja az emésztést, így már gyermekkorban is ajánlott fogyasztani puffadás ellen. Kevesen tudják róla, hogy kiváló méregtelenítő is, így segít megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól, tehát efféle kúra során is ajánlatos. Mivel enyhe hashajtó hatású, túlzásba nem szabad vinni, de mivel segíti a szervezet zsírégető funkciójának beindítását, érdemes kúraszerűen fogyasztani.

2. Csipkebogyó

Nincs is jobb télen egy csésze isteni csipkebogyó teánál, ami elképesztő mennyiségű C-vitamint tartalmaz, ezáltal jó a betegségek ellen, de közismert emésztést segítő hatásáról is, ezáltal a fogyókúra mellé nagyszerűen alkalmazható, mert szó szerint rohamra készteti emésztésünket - persze csak természetes keretek között. Nagy előnye, hogy akár folyamatosan is fogyaszthatjuk - teaként vagy lekvárként például -, ezen felül pedig bármelyik útszéli bokorban ráakadhatunk, így begyűjtése sem okozhat problémát.

3. Gyermekláncfű

Noha sokan csak gyomnövényként tekintenek rá, a gyermekláncfű fogyókúrás hatásai közismertek, ezáltal gyökerét és levelét régóta alkalmazza a népi gyógyászat emésztési panaszok csökkentésére. Nyilván teaként nem szabad fogyasztani, ellenben például salátaként isteni finom tud lenni, pláne ha egy kis tökmagolajjal és almaecettel készítjük el, némi olívabogyó hozzáadásával. Ezzel garantáltan akkora löketet adunk a zsírsejteknek, hogy csak úgy repkednek majd le rólunk a kilók.

5+1 legjobb zsírégető gyógynövény - 3. kép


4. Citromfű

A citromfűnek főként a teája akár folyamatosan is fogyasztható, nagyszerű feszültség- és stressz-oldó, miközben javítja a bélműködést, a bélflórát, és megkönnyíti az epe munkáját is. Ha szeretnénk gyors anyagcserét, és ezt a zsírégetés folyamatának beindításával, akkor a citromfű kiváló választás - természetesen ez is inkább általunk szedett és szárított formában.

5. Medvehagyma

A medvehagymáról néhány évvel ezelőtt szinte alig lehetett hallani, holott ez a gyöngyvirágra hasonlító finomság - aminek levelét fogyasztjuk - hagymás ízével elképesztő gyógyerővel rendelkezik. Számtalan bélrendszeri problémára nagyszerű, de kiemelkedően erős méregtelenítő hatása is, ami által rendkívül kedvezően hat szervezetünkre, ha éppen fogyókúrázunk. Csak az a förtelmes szag ne maradna utána...

+1. Zöld tea

Noha megoszlanak róla a vélemények, a zöld tea zsírégető és egészségvédő hatását senki sem vonta eddig kétségbe, éppen ezért, ha szeretnénk beindítani emésztésünket, és megtámogatni az anyagcserét - ami ugye a fogyás egyik alapfeltétele -, akkor fogyasszunk napjában többször zöld teát, méghozzá lehetőség szerint ne filteres változatot, hanem egyben csomagolt levelekből készítettet, ami sokkal több hasznos alapanyagot tartalmaz.
3 hozzászólás

Gizus

9 éve, 9 hónapja és 1 napja

A legjobb gyógyszer a természetben lehet megtalálni. Nagyon jó cikk, tanultam most belőle.

válasz erre

monyó

9 éve, 9 hónapja és 2 napja

Medvehagymát idén ettem sokat. mosolygó smiley Szeretem nagyon. A zöld tea pedig szinte mindennapos nálam.

válasz erre

Minoni

9 éve, 9 hónapja és 2 napja

Édesköményt nem tudtam, hogy hashajtó hatása van, de jó tudni.

válasz erre