9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 hiba, amit te is elkövetsz borotválkozáskor

2018. augusztus 22.
14.8991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha te is a borotvát választod szőrtelenítéshez, biztosak vagyunk abban, hogy rengeteg hibát elkövetsz a használata közben. Bár ezek nem jelentős hibák és problémák, de alaposan megnehezíthetik az életedet, hovatovább sok kellemetlenséget okozhatnak neked, éppen ezért most összegyűjtöttünk 5+1 olyan dolgot, amit te is biztosan hibaként követsz el borotválkozás során. Hogy melyek ezek?


1. Nem puhítod fel a szőrszálakat!

A fájdalommentes szőrtelenítés alapja az, hogy a szőrszálak megfelelően felpuhuljanak, amit számtalan módszerrel elérhetsz. Az egyik legáltalánosabb egy kiadós forró fürdő, hiszen az áztatás során olyan puhává válnak a szőrszálak, hogy sokkal könnyebben lehúzzuk őket, sőt mi több, a kellemetlen irritációtól vagy a bőr felsértésétől is megkímélhetjük magunkat közben. Egy kiadós forró zuhany is jó ebből a célból, de a vízben való elmerülés az igazán hatásos!

5+1 hiba, amit te is elkövetsz borotválkozáskor - 2. kép

2. Ugye megfelelő borotválkozó gélt használsz?


Válaszolunk helyetted: inkább szappant. Ez azonban rossz döntés, hiszen még párunk borotvahabja is jobb választás ebből a célból, mint a szappan, aminek az oka nem más, minthogy ezzel teljesen kiszárítod a bőrödet, és eltömíted pórusaidat is. Ez kellemetlen bőrirritációhoz, sérülésekhez, utóbbi pedig a szőrtüsző gyulladásához vezethet. Ezek nemcsak esztétikailag okoznak kellemetlenségeket, hanem rendkívül fájdalmasak is.

3. Női borotva? Felejtsd el!

Bár ma már akadnak a női borotvák között is több pengés, speciális fejjel ellátott darabok, az olcsóbb termékek esetében sajnos még mindig gyakoriak az egy-két pengés, egyszer használatos borotvák, melyek kis túlzással csak dísznek jók. Sértenek, fájdalmat és irritációt okoznak, hovatovább úgy kell kaparni velük a szőrt. Jobban járunk, ha inkább hárompengés férfiborotvát veszünk, ezekkel gyorsabban és egyszerűbben eltávolíthatjuk a szőrt a kellemetlenebb helyekről is.

4. Egy borotva egy borotválkozás?

Majdnem, de ez nagyban függ attól, hogy milyen minőségű terméket használsz. A megfelelő kvalitású és rendszeresen tisztított termékek esetében a többszöri alkalmazás nem tilos, de normál esetben egy borotva 4-5 alkalomnál többször nem lesz alkalmas arra, hogy hatékonyan, irritáció és kellemetlenségek nélkül szőrtelenítse lábunkat. Ha mégis ezt kockáztatjuk, rendszeresedhetnek a fertőzések és a szőrtüsző gyulladása is. A gyengébb minőségű borotvákat ráadásul egy alkalomnál többször sem szabadna használni, hiszen szinte azonnal elmegy az élük.

5+1 hiba, amit te is elkövetsz borotválkozáskor - 3. kép

5. Szőrrel ellentétesen! Vagy mégsem?


Ha egy borotva éle kezd elkopni, sokkal hatásosabbnak tűnik az alkalmazása, ha a szőr növekedési irányával ellentétesen húzzuk, ami ebben a formában butaság, hovatovább csak az irritáció mértékét növeljük vele, a kellemetlen vágásokról nem is beszélve. Ha egy borotva éles, akkor a növekedési iránynak megfelelően is leviszi a szőrt, sőt érdemes a fenti problémák miatt inkább erre törekedni.

+1. A borotválkozás utáni ápolás nagyon fontos!

Nem véletlen, hogy a férfiak arcszeszt használnak a frissen borotvált arcra, hiszen a levágott szőrtüszőknek és a felsértett arcbőrnek szüksége van az ápolásra. Ez a lábaid vagy más testrészeid esetében is így van, és bár nyilván ne arcszeszt kenj magadra, de egy jó minőségű nyugtatókrém alkalmazása rendkívül fontos lehet a megfelelő ápolás, és az irritáció elkerülése miatt.
2 hozzászólás

becky

6 éve, 1 hónapja és 21 napja

Jobban szeretek mostanság szőrtelenítő krémet használni. Persze nem minden helyen.

válasz erre

leoni

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

Manapság vannak egészen jó borotvák, amiket hosszú távon is lehet használni.

válasz erre