0 ℃Tiszta idő
2020. május 26., kedd • Fülöp, Evelin

5+1 hatékony tipp a fáradtság ellen

Brauny , 2019. május 15.
Általános probléma a felpörgött életvitel mellet az alváshiány, az állandó fáradtság az emberek között. Nem véletlen, hiszen mindenki rengeteget dolgozik, és általában a pihenés rovására él a hobbijainak vagy az egyéb kötelezettségeinek. Emiatt rengetegen érzik magukat gyakran fáradtnak és elgyötörtnek. Ha te i sebben a cipőben jársz, de a kávé nem segít, vagy nem szereted, akkor hadd adjunk pár hatékony tippet, amivel javíthatsz az állapotodon!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Hidratálj!

Szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk a mindennapokban, hiszen ez is energiát biztosít nekünk, miközben a bőrszárazságtól kezdve, az immungyengeségen át, a rendszeres fejfájásig bezárólag megannyi problémára megoldást nyújt. Így többek között a fáradtság ellen is egészen hatásos tud lenni.

5+1 hatékony tipp a fáradtság ellen - 2. kép

2. Egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt!

Bár a cukortól kapja a szervezetünk a legtöbb energiát, de az csak egy gyors löket lesz, és utána rendszerint sokkal fáradtabbnak érezzük majd magunkat. Ha nagyobb kalóriabevitel nélkül szeretnénk elegendő energiát kapni, akkor naponta legalább ötször együnk friss zöldséget és gyümölcsöt a fáradtság ellen, amitől nemcsak energiát kapunk, hanem még az egészségünkkel is jót teszünk.

3. A többször kevesebb néha több!

Rengeteg esetben azért fáradékonyak az emberek, mert nem tudnak enni. Mármint megfelelően, hiszen ritkán esznek, és akkor nagyon sokat, ami arra jó, hogy éppen akkor erőre kapjanak, de utána az energiaszint lecsökken, ergo fáradtság lép fel. Ha az energiaszintet folyamatosan fenn akarjuk tartani, akkor ahhoz többször kevesebbet kell ennünk, ezáltal legalább 5-6 alkalomra elosztani a táplálékbevitelt.

4. Messzire kerüld a sok cukrot!

Legyen az akár csoki, akár energiaital, bármi. A cukor ugyanis kikészíti a szervezet energiaszintjét, ezáltal hirtelen megdobja az energiád, magasabb szintre kapcsol, de közben elhasználja a tartalékokat - miközben a kalóriával sem bánik csínján -, tehát ha gyakran vagy fáradékony, próbálj meg kevesebb cukrot vinni a szervezetedbe, hátha.

5+1 hatékony tipp a fáradtság ellen - 3. kép

5. Alkohol megy? Ne menjen!

Mert az alkoholnál jobban semmi nem pusztítja az energiaszintedet, és persze az agysejtjeidet is. Az alkohol pillanatnyilag ugyan felszabadít energiákat, de ezeket tartalékokból fedezi, miközben túlpörgeti a szervezetet, melynek utána napokig tart regenerálódni. Ehhez pedig még csak ittas állapotba sem kell kerülni, elég lehet egy-két pohár bor.

+1. A tea jó megoldás lehet!

Merthogy rengeteg olyan teatípus van, melyben van koffein, azaz segítséget nyújthatnak abban, hogy energiaszintünk megnövekedjen vagy visszatérhessen. Kis túlzással finoman pótolja a kávézás örömeit, miközben csak pozitív hatásai vannak, hiszen hidratál, serkenti az anyagcserét, tele van antioxidánsokkal, miközben még finom is.
 
2 hozzászólás

Lolaa • Megszállott #2 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

A folyadék és a vitaminok mindig jót tesznek. De ha c vitamint szed az ember, az is sokat tud segíteni.

monyó • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

A tea nekem nem használ, inkább a gyümölcslé és persze a kávé