24 °Czápor
2020. július 16., csütörtök • Valter

5+1 hatékony gyakorlat hasizmokra

Brauny , 2019. augusztus 14.
A has, illetve a has körüli régiók a fogyás és az edzés tekintetében túlzás nélkül a legkényesebbek. Nagyon könnyű ugyanis felhalmozni itt a plusz kilókat, ellenben rendkívül nehéz letornázni őket, hiszen a hasat és a törzset nagyon nehéz megmozgatni úgy, hogy ott az izmokat alaposan átdolgozzuk. Hovatovább a has körüli zsírréteg leadásához diétára is szükség van, de ha az már adott, csak pár hatásos gyakorlatot keresnénk, máris mondunk hat szuper alternatívát!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Fekvőtámasz TRX-szel

A TRX köztudottan kiválóan képes átmozgatni minden testrészünket, azonban vannak gyakorlatok, melyek a hasizmokat is különösen megmozgatják. Ilyen a fekvőtámaszozás, amit TRX kötélen lógva nem pont úgy végzünk, mint a földön. Lényege, hogy a hasunkból, a csípőnkből dolgozzunk, ezáltal vegyünk fel a kötelekkel olyan állást, mintha egy falon fekvőtámaszoznánk, majd feküdjünk bele a kötélbe, és húzzuk vissza magunkat állásba úgy, hogy csak a hasunk dolgozik.

5+1 hatékony gyakorlat hasizmokra - 2. kép

2. Lábemelés függeszkedve

Brutális gyakorlat, de ritka hatékony főként az alsó hasizmok esetén, ha függeszkedve próbálunk meg lábemelő gyakorlatokat végezni. A lényege, hogy kapaszkodjunk meg egy függeszkedő rúdnál vagy a bordásfalon, a lényeg, hogy a lábaink a levegőben legyenek, majd nyújtva emeljük meg őket párban pontosan úgy, mintha leülnénk. A gyakorlatot lassan, hasizomból végezzük, lengés nélkül.

3. Ha a lábemelés nem megy, lendítsünk

A lábemelés nagyon nehéz gyakorlat függeszkedve, ezért sokaknak nem megy teljesen szabályosan, vagy csak részben. Ha nekünk egyáltalán nem sikerül, még félig sem felemelni a lábunkat - vagy legalább hajlítva -, akkor jöjjön a lendítés. A helyzet ugyanaz, mint az előbb, csak emelés helyett lendületből lóbáljuk előre-hátra a lábunkat.

4. Fekvőtámasz labdával

Tisztában vagyunk vele, hogy a fekvőtámasz egy nehéz gyakorlat, emiatt nem is túl kedvelt, de a hasizmok erősítéséhez nagyon hatásos. Önmagában is, de lehet hatékonyabb is, ezáltal például úgy, hogy egy nagy tréninglabdán végezzük. Azért jobb ez a megoldás, mert így nagyobb fókuszt kap a hasizom, nagyobb figyelmet kell fordítania test stabilizálására, ezáltal komolyabb erőkifejtésre van szükség.

5+1 hatékony gyakorlat hasizmokra - 3. kép

5. Bicaj a talajon

Hogy ne csak szenvedős gyakorlatok legyenek itt - persze azok is megkerülhetetlenek -, itt van egy könnyed, de mégis hatásos forma, a bicajozás a talajon. Alaphelyzete egyszerű, feküdjünk a földre, emeljük fel a lábainkat, karjainkat mozgassuk a fejünk alá, és végezzünk tekerő mozdulatokat a lábainkkal, miközben mindvégig a hasizmaink dolgoznak majd, méghozzá elég keményen!

+1. Törzscsavarás

Hogy egy egészen könnyed gyakorlat is legyen itt a végén, ismerkedjünk meg a törzscsavarás praktikájával. Lényege, hogy a törzsünket jobbra-balra mozgassuk, méghozzá úgy, hogy a kezeinket közben a tarkónkon összekulcsoljuk, esetleg karjainkat kinyújtjuk. Bonyolíthatjuk kitöréshez hasonló gyakorlatokkal is, a lényeg, hogy mindvégig szabályos maradjon, és koncentráltan a hasizomból dolgozzunk.
 
1 hozzászólás

Sajnos ez nem elég a lapos hashoz jól is kell enni hozzá.