2019. február 16., szombat • Julianna, Lilla

5+1 hatásos tipp, az aranyér házilagos kezelésére

Brauny , 2018. június 23.
Az aranyér egy férfiakat és nőket egyaránt érintő kellemetlen betegség, aminél talán csak a fogfájás és a szülési fájdalom rosszabb. Bár manapság rengeteg különféle csodakenőcs létezik az aranyér gyors kezelésére, azonban sok esetben ez vagy kevés, vagy már nem nyújt enyhülést, netán olyan alternatívára van szükségünk, ami esetleg a megelőzésben segít. Bármelyik eshetőség is áll fenn, engedd meg, hogy adjunk pár hasznos tanácsot!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Forró fürdő!

Bár az aranyér ugyebár egy gyulladt érgóc a végbényílásnál, rendhagyó módon jól reagál a forró vízes fürdőre. Még hatékonyabb lehet ráadásul a dolog egy kis gyógynövény, például kamillavirág társaságában. Ha te is szenvedsz, ülj bele este egy nagy kád forró vízbe - minden szappan és egyéb vegyszer nélkül -, és garantáltan már az első alkalom után csökkenni fog a fájdalom.

5+1 hatásos tipp, az aranyér házilagos kezelésére - 2. kép

2. Puhítsd a székleted!


Az aranyér sok esetben azért jön elő, mert szorulásunk van, vagy mert túl kemény a székletünk, és erőlködnünk kell a WC-n. Hogy ezt elkerüljük, puhítsuk fel a székletünket egészséges étkezéssel. Kezdjünk el rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, avagy rostot fogyasztani, de ne feledkezzünk meg a nagy mennyiségű vízről sem, legalább 3-4 litert igyunk meg, és garantáltan nem lesz többé ilyen problémánk.

3. Síkosíts!

Ha a székletpuhítás nem is megy, lehetőségünk van arra, hogy legalább ne kelljen erőlködnünk a WC-n. Ezt különféle hidegen sajtolt olajokkal érhetjük el, mint amilyen a lenmag olaj vagy a tökmag olaj is. Ezeket érdemes fogyasztani egy kiskanállal minden étkezés előtt, amitől a székleten olyan filmréteg keletkezik, mely megkönnyíti az ürítést, ezáltal megakadályozva az erőlködést és az aranyér előrebukását.

4. Intim torna!

Kevesen tudják, de az aranyérre ma már nagyon sok hatásos intim torna is elérhető. Nem szeretnénk egyet sem reklámozni az egyes módszerek közül, de az interneten számtalan ingyenes bemutatót találhatunk, melyeket érdemes elsajátítani és ha hajlamosak vagyunk a problémára, akkor rendszeresen alkalmazni is, hiszen úgy megerősíthetjük általuk végbelünket, hogy azzal drasztikusan csökkenthetjük az aranyeres hajlamot.

5+1 hatásos tipp, az aranyér házilagos kezelésére - 3. kép

5. Erősítsd az ereket!


Az aranyér - ahogy neve is mutatja - egy érbetegség, ezáltal nagyon fontos, hogy hosszabb távon megerősítsük a legyengült vénákat és ereket. Ehhez használhatunk különféle vitaminokat, így például ott a C-vitamin, mely bizonyítottan megerősíti a gyenge vénákat és érfalakat, miközben csökkentik a gyulladás kialakulásának kockázatát is.

+1. Ha semmi nem használ, irány a doki!

Ha a fentiek egyike sem használ, és aranyered napok óta fáj, ellehetetleníti a székletürítést, hovatovább vérzik is, akkor ne várj tovább, azonnal keress fel egy háziorvost, aki a megfelelő szakorvoshoz irányít majd. A problémát nem szabad halogatni, hiszen súlyos fertőzés és deformáció követheti, így soha ne várjuk ki a legrosszabb forgatókönyvet.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 8 hónapja, 1 hete és 6 napja

Szerencsére nekem nincs ilyen gondom, de van a családban olyan, aki szenved néha miatta. Ő krémet szokott használni.

Gizus • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 2 hete

Egész jó krémek és kúpok is vannak már. Azok is tudnak segíteni.