9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

5+1 hatásos gyógymód szúnyogcsípés után

2018. július 11.
2.6381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A szúnyoghálók és az aktív irtószerek ellenére is előfordulhat, hogy szúnyogcsípést szenvedünk, ami bár nem olyan kellemetlen, mint egy darázscsípés, de a súlyos viszketés, vagy allergia mellett a dagadás éppen olyan rossz lehet. Ha te sem szeretnél magadra kenni vegyszerektől áztatott krémeket és kenőcsöket, akkor engedd meg, hogy adjunk pár olyan hatásos és egyben természetes gyógymódot, melyek enyhülést hozhatnak egy szúnyogcsípés után.


1. Jegelés

A jegelés bármilyen bőrirritációra kiváló megoldás, ezáltal a szúnyog csípése sem kivétel alóla, hiszen a bőrfelület sokkolása gyakorlatilag teljesen érzéketlenné teszi az egész felületet, így csökkentve a duzzanatot és enyhítve a viszketés érzését. Kevesen tudják, de a jég használata kiváló olyan esetekben is, amikor például antihisztaminra van szüksége szervezetünknek az enyhüléshez.

5+1 hatásos gyógymód szúnyogcsípés után - 2. kép

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna egy nagyanyáink által gyakorlatilag mindenre használt csodaszer, amiből elegendő lesz egy speciális keveréket készítenünk ahhoz, hogy rögtön enyhítsük a viszketést. Ehhez keverjünk össze vízzel egy kevéske szódabikarbónát, majd azzal mossuk át alaposan a bőrt - akár többször is, ha kell -, mely egy erős lúgos oldatként úgy módosítja a bőr pH-értékét, hogy az csökkenti a viszketést.

3. Méz

Kenjünk egy kis mézet a csípés helyére, és pár percen belül nemcsak a viszketést enyhíthetjük vele, hanem magát a duzzanatot is. Ennek az oka nem más, minthogy a méz az antibakteriális hatás mellett egy nagyon erős gyulladáscsökkentő is egyben, mely ilyen esetekben kifejezetten hasznos lehet.

4. Citrom

Ha a szúnyogcsípés nem vérzik, nem került kikaparásra, tehát csak a duzzanat látszik, akkor egy friss citrom levével is bátran bekenegethetjük, mely egészen hasonló hatást vált majd ki, mint a méz. A citrom ugyanis enyhíti a viszketést, mindemellett pedig csökkenti a gyulladást, tehát többszörösen is hatékonynak minősül.

5+1 hatásos gyógymód szúnyogcsípés után - 3. kép

5. Aloe vera

Az aloe vera gyakorlatilag mindenre jó, éppen ezért érdemes termeszteni a kertben vagy a lakásban, hiszen ilyenkor csak levágunk egy friss levelet, kinyerjük belőle az értékes alapanyagot, az így kapott kocsonyás dolgot pedig egyszerűen felhordjuk a csípésre. Pár percen belül képes teljesen eltüntetni a viszketést, hovatovább a duzzanatot is csökkenti.

+1. Használt teafilter

A teafiltert gyakran ajánlják beauty bloggerek például arra, hogy visszahúzzák vele a szemhéj alatti táskákat. Ez szúnyogcsípések esetén szintén működik, ha tehát van otthon használt teafilter, ne dobjuk el, hiszen ilyenkor jó szolgálatot tehet, vagy ha nincs, akkor főzzünk le gyors egy teát, a filter pedig mehet a bőrre.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Mariann írta:
Nekem kb semmi sem szokott használni csupán az idő. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a csípésekre és azonnal kétszeresére dagad a csípés. Szörnyű.
Engem is nagyon szeretnek.

válasz erre

Mariann

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Nekem kb semmi sem szokott használni csupán az idő. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a csípésekre és azonnal kétszeresére dagad a csípés. Szörnyű.

válasz erre

Edit90

6 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nem sűrűn csípnek meg a szúnyogok, szóval engem ez nem értin.

válasz erre