13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 hasznos tanács, ha pozitív lett a COVID-teszted

2020. december 23.
62.4871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Még mindig nem látni a jelenlegi járványhelyzet végét, így rengetegen csak most tapasztalják meg a saját bőrükön a koronavírus-fertőzést. Mivel a média gyakorlatilag lyukat beszélt az emberek hasába, és még az is betegnek hiszi magát, aki egyébként makk egészséges, ezért szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni azoknak, akikről most derül ki, hogy pozitívok, hiszen sajnos már tapasztalatból mondjuk, hogy ettől nem dől össze a világ.


1. Először is ne ess kétségbe!

Nagyon fontos, hogy a pozitív koronavírus-teszt nem jelenti azt, hogy rögtön koporsót kell rendelned magadnak. A közvetlen ismeretségi körünkből majdnem mindenki rendkívül enyhe tünetekkel, vagy tünetek nélkül vészelte át a fertőzést, így ha nem vagy krónikus beteg, nincs eleve olyan problémád, ami gyógyszer nélkül is komoly gondot okozna, akkor felesleges aggodalmaskodnod és kétségbe esned, minden rendben lesz.

5+1 hasznos tanács, ha pozitív lett a COVID-teszted - 2. kép

2. Lehet, hogy nem lesz kellemes!

Persze az is lehet, hogy nem lesz kellemes. Előfordulhat, hogy csak később jelentkeznek majd kellemetlenségek, melyek fokról-fokra próbára teszik az immunrendszert, amíg nem alakul ki a védettség. Napról-napra gyengülhetsz, rengeteget fájhat a fejed, rengeteget izzadhatsz, átvirraszthatsz éjszakákat, egyszóval előfordulhat, hogy nem lesz kellemes a dolog, de aggódni és kétségbe esni akkor sem kell, ha voltál már influenzás, akkor túl nagy meglepetés nem fog érni az érzékek elvesztésén kívül.

3. Az immunerősítés nagyon fontos!

Mint minden betegségnél, úgy itt is nagyon fontos, hogy ha megfertőződtél, akkor kezdjed el tuningolni az immunrendszeredet, méghozzá olyan erőteljesen, amennyire ez csak lehetséges! A sok C- és D-vitamin ilyenkor elengedhetetlen, akárcsak például a rengeteg folyadék, a meleg tea, mégpedig olyan immunerősítőkből mint a csipkebogyó vagy a gyömbér.

4. Tényleg tartsd be a szabályokat!

Rendkívül lényeges, hogy a különféle szabályokat mindig tartsuk majd be a karantén alatt. Akár központi teszt volt, akár csak mi gondoljuk úgy, hogy fertőzöttek vagyunk, igyekezzünk 10-14 napig senkivel sem találkozni, de legalábbis nem emberek közé menni. Nyilván a munkahelyről ennyi ideig nem hiányozhatunk hatósági rendelkezés nélkül, onnan pedig úgyis hivatalos rendelet írja majd elő számunkra a karantént.

5+1 hasznos tanács, ha pozitív lett a COVID-teszted - 3. kép

5. Ne szakítsd meg a kapcsolatot a külvilággal!

Mert ma már a karantén nem jelenti azt, hogy mindenkivel megszakad a kapcsolat. A modern világ egyik nagy előnye, hogy még akkor is kommunikálhatunk másokkal, ha tőlünk kilométerekre vannak, sőt országok, tengerek és óceánok választanak el. Telefonáljunk, chateljünk és használjuk ki a videóhívás előnyeit ahhoz, hogy soha ne kelljen magunkat magányosnak éreznünk.

+1. A hatóság semmiről nem tehet!

Ha pozitív tesztünk lett, a hatóságok folyamatosan a nyakunkra járnak majd. A rendőrség - papíron - minden nap ellenőriz majd minket, de telefonon is hívni fognak azért, hogy feltegyenek pár kérdést. Legyünk velük is türelmesek és megértők, hiszen nem ők tehetnek arról, hogy karanténba kellett vonulnunk. Sokan ellenségesek ezekkel a személyekkel, de ne feledjük: csak a munkájukat végzik.
nincs még hozzászólás