2019. március 25., hétfő • Irén, Írisz

5+1 gyümölcs, ami alig tartalmaz kalóriát

Brauny , 2018. március 21.
Lassan itt a nyár, a friss gyümölcsök, ezáltal pedig a fogyókúrák időszaka. Sokan úgy hiszik, hogy ha csak gyümölcsöt esznek, azzal minden meg lesz oldva, azonban kevesen gondolnak bele abba, hogy bizony az efféle friss finomságok is rengeteg kalóriát tartalmazhatnak, ezáltal bár hizlalni nem fognak, de fogyasztani sem. Amennyiben spórolni akarunk a kalóriával a friss gyümölcsök tekintetében, az alábbi fajtákat válasszuk, hiszen alig tartalmaznak kalóriát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Barack

Őszi- vagy kajszi, teljesen mindegy, a barackban alig találunk kalóriát. Azon túl ugyanis, hogy rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, és kiváló antioxidáns, sőt a hormontermelést, valamint a közérzetet egyaránt javítja, miközben egy nagyobb darab barackban sem találunk többet 60 kalóriánál.

5+1 gyümölcs, ami alig tartalmaz kalóriát - 2. kép

2. Sárgadinnye

A sárgadinnye a nyár egyik slágere, amiről köztudott, hogy elképesztő mértékben képes támogatni az immunrendszert, és mivel vízhajtó hatással bír, ezért méregtelenítéshez és fogyókúrához is kiváló. Sőt mi több, rengeteg rostja miatt gyorsan telít, így egy fél sárgadinnyében sem találunk 50 kalóriánál sokkal többet.

3. Görögdinnye

Ha még hatásosabb gyümölcsöt keresünk, akkor válasszuk a görögdinnyét, melyből ha ugyanannyit fogyasztunk, mint sárga társából, akkor sem tudunk 40 kalóriánál többet bevinni a szervezetünkbe. Ennek az oka, hogy a görögdinnye szinte csak víz, így gyorsan telít, noha a kevés rost miatt túl sokáig nem tart ez az állapot.

4. Grépfrút

Elegendő minden nap mindössze egy fél grépfrútot elfogyasztani ahhoz, hogy a napi ajánlott C-vitamin szükségletünk fedezve legyen, sőt mi több, emellett számtalan egyéb vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne, ezen felül köztudott, hogy nagyszerű zsírégető hatással bír. Vagyis, ha egy felet megeszünk, az nagyjából 50 kalória, de ennél sokkal több zsír elégetésében nyújt segítséget.

5+1 gyümölcs, ami alig tartalmaz kalóriát - 3. kép

5. Eper

Az eper egy igazi csodagyümölcs, ami nagyszerű fogyókúrás hatásairól ismert, hiszen elképesztő mértékben gyorsítja az anyagcserét, ezáltal jó a hasi zsírpárnák ellen is. Ideális fincsi nasinak, hiszen két maroknyi eperrel sem tudunk 50-nél több kalóriát bevinni a szervezetünkbe.

+1. Papaja

Bár a papaja elég drága és elég ritka gyümölcs is nálunk, ellenben egy egész darabban alig 60 kalória található, és mivel kiadós finomság, ezért akár egész nap eszegethetünk egyet. Magyarul képes biztosítani akár két kisebb étkezést is, miközben csak 60 kalóriát viszünk a szervezetünkbe. Ez azért nem is olyan rossz!
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Papaja nem egy átlagos gyümölcs, de a többit szeretem.

kalifa • Hiperaktív #1 • 1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Eper, barack és a dinnye nálam nagyon favorit! Imádom őket.