20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 felfázás elleni tea

2016. november 02.
10.1151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A megfázás az őszi és a téli időszakban - de sokszor azokon túl is - a férfiak és a nők egyik kellemetlen betegsége, amely kezeletlenül súlyosabb problémákat idézhet elő, de nagyon jó hír, hogy nem kell rögtön orvoshoz menni és antibiotikumot szedni, ha érezzük az első kellemetlenségeket. Van ugyanis több olyan felfázás elleni tea, amely kiválóan alkalmazható a kisebb-nagyobb megbetegedések esetén, hovatovább megelőzésre is nagyszerű. Hogy melyek ezek?


1. Pitypang

A pitypangból készült teát rendszerint epe- és vízhajtóként tartják számon, és mivel minden vízhajtó egyben nagyon jó felfázásra, ezért természetes, hogy felkerült listánkra. A növény bármelyik részét alkalmazhatjuk, de levelét és gyökerét ajánlott a leginkább, amely nagyon sok rezet, cinket és sok-sok aminosavat tartalmaz, de flavonoid, illetve egyéb hatóanyagok is találhatók benne.

5+1 felfázás elleni tea - 2. kép

2. Réti legyezőfű

A réti legyezőfű szintén erős vízhajtó, és összetevőinek köszönhetően nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásairól ismert, amit főként a benne található cseranyagoknak és szalicilvegyületnek köszönhet a növény. Kitűnő enyhe hólyaghurutnál, ha a szárított növényt leforrázzuk két deciliternyi vízzel, majd azt állni hagyjuk körülbelül tíz percig.

3. Cickafark

A cickafark a nők egyik legjobb gyógynövénye, ezért minden nőnek fogyasztania kellene legalább kúraszerűen, de felfázás esetén pláne, akár belsőleg, akár külsőleg alkalmazva, hiszen ülőfürdőként is nagyon hatásos probléma esetén. A cickafark az egyik leghatásosabb ebből a szempontból, így forrázatából napi három-négy csészével fogyasztva akár már másnapra csökkenthetők a panaszok.

5+1 felfázás elleni tea - 3. kép


4. Körömvirág

A körömvirágot a legtöbben krémként ismerik, de nagyon ízletes tea is készíthető belőle, ami gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően kiváló hatást gyakorol felfázásra. Az elkészítéshez forrázzunk le egy teáskanálnyi körömvirágot, majd hagyjuk ázni 5-10 percig, és abból fogyasszunk napi 2-3 csészével.

5. Csalánlevél

A csalánlevél az egyik legjobb és legváltozatosabb gyógynövényünk, amely levelében és gyökerében egyaránt rengeteg gyulladáscsökkenő alapanyagot tartalmaz. Nagyon erős vízhajtó, méregtelenítő, és éppen emiatt kimagasló gyulladáscsökkenő hatással rendelkezik, ezért felfázás esetén kitűnő lehet.

+1. Közönséges nyír

Ritkán használják és alkalmazzák gyógyászati célokra, pedig a közönséges nyír szárított levele rendkívül jó vesetisztító és vizelethajtó is egyben, aminek köszönhetően mellékhatások nélkül képes csillapítani már egyetlen csésze után is a felfázás kellemetlen tüneteit.
3 hozzászólás

mokus84

8 éve, 15 napja

Ezeket jó tudni. mosolygó smiley Köszi a tippeket.

válasz erre

Minoni

8 éve, 15 napja

szerencsére nem sűrűn van felfázásom

válasz erre

Linda

8 éve, 15 napja

Ez az utolsó, a nyír elég hatásosnak hangzik.

válasz erre