13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 egyszerű és hatásos méregtelenítési tipp

2018. január 07.
2.5971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár a tél közepe nem feltétlenül a legjobb időszak a méregtelenítéshez, ellenben ha az ünnepi szezont követően szeretnénk megkönnyebbülni, hovatovább fogyni egy kicsikét, akkor ahhoz elengedhetetlen egy méregtelenítő kúra beiktatása. Bár sokan szeretnék kiűzni szervezetükből a sok méreganyagot, sajnálatos módon azonban nem tudják, hogy miként álljanak neki a folyamatnak. Ehhez adnánk most pár hasznos tanácsot!


1. Először is igyál sok vizet!

A méregtelenítés egyik első lépése az, hogy megnöveljük vízfogyasztásunkat. Ez azért fontos, mert minél több vizet iszunk, annál jobban felgyorsul az anyagcserénk, főként a máj és a vese funkciója, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy a bennünk lerakódó sok méreganyag gyorsan távozzon a szervezetből.

5+1 egyszerű és hatásos méregtelenítési tipp - 2. kép

2. Jöhetnek mellé a gyógyteák is!

A tiszta, szénsavmentes ásványvíz bár önmagában az egyik legjobb méregtelenítő, ugyanakkor a folyamatot könnyedén megsegíthetjük gyógyteákkal is. Hogy kinek és pontosan mi válik be ezen a téren, azt embere válogatja, de például a csalántea fogyasztása a legtöbb szervezetnél hatékony szokott lenni.

3. Pár forró fürdő szintén nagyszerű!

Szervezetünk azonban nemcsak széklettel és vizelettel tudja leadni a méreganyagokat, hanem a faggyúmirigyeken keresztül, izzadtság formájában is. Amennyiben nem szeretünk szárazon izzadni, válasszuk esténként a forró zuhanyt vagy a forró fürdőt, ami tökéletes lehet abból a célból, hogy jól megizzadjunk, ami ráadásul még kellemetlen sem lesz.

4. A szauna a legjobb!

Ha a fürdő nem használ, a szauna is jó alternatíva lehet ilyenkor, ami köztudottan jelentős mértékben képes megizzasztani az embert, hovatovább egy sor más pozitív folyamatot is beindít a szervezetünkben. Serkenti például a vérkeringést és erősíti a szívünket, valamint az immunrendszert, tehát több okból érdemes lehet ezt választani a méregtelenítés mellett.

5+1 egyszerű és hatásos méregtelenítési tipp - 3. kép

5. Az étkezésedre is nagyon figyelj!

A méregtelenítés alapja az életmódváltásban keresendő, ezáltal az étkezés ebből a szempontból nagyon fontos. Ügyeljünk arra, hogy minél tisztább ételeket fogyasszunk, ezáltal kerüljük a zsírt, a szénhidrátokat és így tovább. Minél több zöldséget és gyümölcsöt, valamint tisztító élelmiszert eszünk, annál hatásosabb lehet a méreganyagok kivonása a szervezetből.

+1. A mozgás is kitűnő méregtelenítő!

Persze a gyors méregtelenítés kis túlzással elképzelhetetlen lenne mozgás nélkül. A mozgás során ugyanis izzadunk, beindul az anyagcserénk, és egy sor olyan folyamat zajlik le a szervezetünkben, ami csak úgy hajtja majd ki belőlünk a méreganyagokat. Naponta egy kevéske kocogással vagy kerékpározással például már sokat tehetünk a méregtelenítés érdekében.
4 hozzászólás

NikiCicus

6 éve, 9 hónapja és 1 napja

Én a mozgásra szavazok. Elsősorban a futásra, és a guggolásból felugrás gyakorlatra. (egyik sem olyan egyszerű, mint gondolnánk!) mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Gyógytea nem is kell, elég a zöld tea. Na az beindít mindent.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Sok víz és szauna. Ezek szerintem tutik. Illetve vannak már ilyen infratrainerek. Na azok a legjobbak.

válasz erre

Mirjam

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Szaunázni nagyon szeretek. mosolygó smiley

válasz erre