2 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. november 27., péntek • Virgil

5+1 dolog, amire szükséged lesz, ha jógázni akarsz

Brauny , 2020. október 21.
Egyre népszerűbb a magyarok körében is a jóga. Bár eredeti spirituális mivoltát mára elveszítette, így sokan szimpla testmozgásként tekintenek rá, de még így is jobb alternatíva, mintha semmit sem csinálnánk, az egyszerű gyakorlatok és a rendkívüli hatékonyság miatt pedig érthető, hogy miért kedvelik egyre többen. Csakhogy azt nem tudják sokan, hogy a jógához bizony elengedhetetlen lesz megvenni vagy beszerezni néhány dolgot, melyek szükségesek lesznek, ha tényleg komolyan gondoljuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Először is szerezz egy jó oktatót!

A jógagyakorlatok nem tűnnek ugyan túl nehéznek, azonban elsajátításukhoz elengedhetetlen lesz az, hogy megfelelő iránymutatás mellet tudjuk begyakorolni őket. Ehhez a legegyszerűbb az lesz, ha felkeresünk egy oktatót, aki akár óráról-órára tudja fejleszteni a tudásunkat, a gyakorlatainkat és megfelelő edzéseket tud összeállítani ahhoz, hogy elérhessük céljainkat.

5+1 dolog, amire szükséged lesz, ha jógázni akarsz - 2. kép

2. Egy megfelelő oktatóvideó is jó lehet!

Ha nincs oktató a közelünkben vagy csak egyszerűen sajnáljuk rá a pénzt - netán nem tehetjük meg, hogy eljárjunk jógaórákra -, akkor érdemes feltúrni a világhálót, mely tele van a legkülönfélébb oktatóvideókkal. Ezek között rengeteg olyan magas minőségű anyagot találunk, ami kitűnő alapot kínál ahhoz, hogy elsajátítsuk a jógázás alapjait. Talán nem lesz olyan hatékony, mint egy hús-vér tanár, de az alapokat elsajátíthatjuk így is.

3. Kell egy jógamatrac is!

A jógázás egyik alapja a megfelelő jógamatrac. Nem jó hozzá a közönséges szőnyeg, mert az csúszik-mászik majd alattunk, itt pedig lényeges, hogy a gyakorlatok során támaszt kapjon a testünk, tehát legyen megfelelő tapadású, megfelelő vastagságú - legalább 6 mm-es -, valamint puha és csúszásmentes kivitel. Ma már vannak környezetbarát habból készült típusok is, érdemes erre odafigyelni, ha fontos nekünk mindez.

4. Ne feledkezz meg a kényelmes szerelésről!

Nyilván ezen spórolhatunk egy kicsit, de azért adjuk meg a módját, ha jógázni kezdünk, és válasszunk hozzá megfelelő ruhát is azért, hogy teljesen át tudjunk szellemülni a gyakorlatok során. Persze ne öltözzünk túl, a fő ilyenkor a kényelem, illetve az, hogy testhez feszülő ruhákról legyen szó. Legyen egy vékonyka cicanadrág, és egy sportos top, cipő pedig úgysem kell a matracon.

5+1 dolog, amire szükséged lesz, ha jógázni akarsz - 3. kép

5. Egy szuper kulacs sem árt!

Hogy az meg minek? Csupán azért, mert a jóga során nagyon fontos a hidratálás. Nemcsak azért, mert nagyon izzadunk, hanem azért is, mert ilyenkor még jobban be tudjuk indítani a zsírégetés folyamatát, illetve az anyagcserét, tehát egy kulacs mindig legyen ott a jógaszőnyeg mellett. Még jobb, ha valami vidám vagy motiváló szöveggel ellátott típust sikerül találnunk.

+1. Egy kis füstölő vagy párologtató is jól jön!

A jógázás spirituális gyökerekkel rendelkező mozgásforma. Elengedhetetlen hozzá a megfelelő légkör megteremtése, így némi keleti hagyományokat idéző füstölő vagy párologtató például képes elősegíteni a teljes átszellemülést a mozgás során.
 
1 hozzászólás

monyó • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 1 hete és 1 napja

És legfőképpen egy nyugodt helység. Gyerekek és zaj mellett nem jó jógázni. Tapasztalat!