5+1 betegség, amit életmódváltással te is meggyógyíthatsz

Brauny , 2017. augusztus 06.
Rengeteg ember folytat olyan életmódot, ami önmagában egészségtelen. A túl kevés mozgás, az egészségtelen táplálkozás, a sok stressz, vagy éppen ezek együttese ugyanis olyan problémákat idézhet elő, amelyek fizikálisan is legyűrhetik szervezetünket. Ilyen esetben bár beszedhetjük a világ összes gyógyszerét, és elnyomhatjuk velük a problémákat, a valódi gyógyulást azonban csak akkor várhatjuk, ha életmódot váltottunk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5+1 betegséget, amit életmódváltással akár te is meggyógyíthatsz!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Reflux

A reflux, avagy a visszafolyásos nyelőcsőgyulladás az esetek 90 százalékában lelki eredetű probléma, rendszerint a sok stressz, a sok zsíros étel és a kevés mozgás együttes hatása idézi elő, vagy valamelyik önmagában. Tipikusan a modern kor egyik veszélyes problémája, amelyet változással apránként ugyan, de orvosolhatunk. Példának okáért együnk kevesebb zsírosat és cukrosat, mozogjunk minden nap, és kerüljük a stresszt. Pár hónap, és savlekötőre se lesz szükségünk, maximum némi citromfű teára.

5+1 betegség, amit életmódváltással te is meggyógyíthatsz - 2. kép

2. A 2-es típusú cukorbetegség


Kevesen tudják, de a 2-es típusú cukorbetegség kiválóan gyógyítható korai stádiumban életmódváltással, abban az időszakban, amikor inzulinrezisztencia van még csak kialakulóban. Ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem lesz szükségünk gyógyszerre, de ha betartunk egy bizonyos diétát, rendszeresen mozgunk és lefogyunk, könnyen lehet, hogy 10-20 évet is kitolhatjuk a cukorbetegség gyógyszeres kezelésének megkezdését, ami szervezetünk miatt nem elhanyagolható.

3. Magas vérnyomás

Totális abszurdum, hogy a mai orvostudomány a magas vérnyomást betegségnek tekinti és gyógyszerrel kezeli. Bár vannak esetek, amikor ez valóban szükséges - pláne idős korban -, de egy fiatalabb beteg esetében a magas vérnyomás kiválóan gyógyítható életmódváltással. Ennek az alapja az egészséges táplálkozás, a jelentős mértékű fogyás és a rendszeres sport. Sokaknak csak pár kilót kellene ledobniuk, és picit mozogniuk, mégis inkább a májukat mérgezik...

4. Elhízás

A másik abszurdum, az elhízás betegségnek való tekintése, ami annyira butaság, mint a terhességet betegségként kezelni. Ez egy állapot, aminek a tünetei kellemetlenek, de az elhízás az esetek 99 százalékában gyógyszerek nélkül is megoldható, ezáltal elég csak mozogni és odafigyelni étkezésünkre hozzá. Nyilván könnyebb valakire azt mondani, hogy beteg, minthogy változtasson az addigi, plusz kilói miatt nyilván rossz irányba haladó életmódján.

5+1 betegség, amit életmódváltással te is meggyógyíthatsz - 3. kép

5. Szív- és érrendszeri betegségek


A szív- és érrendszeri betegségek többsége az elhízásból fakad, vagyis betegség jön a betegségből, amit az orvosok ma már elintéznek pár pirulával, és gyakran nem is közlik az emberekkel, hogy ebből bizony stroke és szívinfarktus is lehet. Pedig egy speciális étrend, egy kímélő, ámde rendszeres mozgás szó szerint csodákat tehet érrendszerünkkel és a szívünkkel, szóval ebbe a problémába ne törődjünk bele, inkább változtassunk - méghozzá mielőbb.

+1. Daganatos betegségek

Szintén az elhízásból és annak szövődményeiből fakadhatnak az emberi szervezetben különféle daganatos elváltozások, akár rosszindulatúak is. Ezek egy elég jelentős részét idejekorán meg lehetne akadályozni, ergo gyógyítani, bizonyos sejtburjánzásokat akár vissza is fordítani abban az esetben, ha nem hagyjuk magunkat belesüppedni a rosszba. Például a vörös húsok étrendünkből való kivonásával vagy a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztásával csökkenthető a végbélrák kialakulásának esélye, de kutatások igazolják, hogy a rendszeres mozgás akár 50 százalékkal is csökkentheti bármilyen daganat megjelenésének esélyét.
 
4 hozzászólás

Lolaa • Megszállott #4 • 1 éve, 11 napja

Nemrégiben volt enyhe refluxom de szerencsére hamar el múlt. Azóta jobban odafigyelek mit eszem.

Tekla • Csirke #3 • 1 éve, 11 napja

Szokták is mondani: az vagy amit megeszel! Ez teljesen igaz.

leoni • Messiás #2 • 1 éve, 11 napja

Az ételekkel sok mindent lehet befolyásolni. Ha valaki odafigyel akkor biztosan nem lesz beteg, főleg ha még tudatos is.

Linda • Polihisztor #1 • 1 éve, 12 napja

Pcos is ide tartozik. Diétval kordában lehet tartani.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

5+1 lépés az életmódváltás felé
5+1 lépés az életmódváltás felé