13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 arcápolási tipp, amivel a legnagyobb mínuszokban is üde maradhat a bőröd

2018. február 28.
7.7111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő hideg napok állnak mögöttünk, és bár lassan talán jön a tavasz, ellenben bizonyára sokan tapasztalták közületek, hogy a nagy mínuszok milyen kellemetlen dolgokat tudnak tenni az arcbőrrel. A hideg és a szél ugyanis még akkor is érzékenyen érinti az arcbőrt, ha csak annyit tartózkodunk a szabadban, amennyi a munkába járáshoz szükséges, de így is érdemes odafigyelni, hiszen néhány aprócska trükkel a kapcsolódó kellemetlenségek zöme könnyedén kizárható. Hogy miként? Lássuk!


1. Használjunk zsírosabb hidratáló krémet!

A nagy hideg még a zsíros arcbőrt is képes nagyon keményen kiszárítani, így az egyik legjobb védekezés a támadás, vagyis a zsírosabb hidratáló krémek használata. Az efféle krémek ugyanis fokozottabb védelmet garantálnak arcbőrünknek a kiszáradás ellen, és a természetes védekezőképességet is megemelik, ezáltal mindig tartsunk magunknál ilyet, és legalább a szabadba lépés előtt használjuk is.

5+1 arcápolási tipp, amivel a legnagyobb mínuszokban is üde maradhat a bőröd - 2. kép

2. Hívjunk segítségül gyógynövényeket!


Nemcsak a boltban kapható krémek, hanem bizonyos gyógynövények is segíthetnek a nagy hidegben bőrünk regenerációjának fenntartásában. Ide sorolható például a levendula, a kamilla, vagy a napraforgó- és kókuszolaj, melyeket egyfajta lemosóként alkalmazva elősegíthetjük a bőr hidratálását. Kerüljük ilyenkor az erős vegyi anyagok alkalmazását!

3. Hanyagoljuk a radírt!

A bőrradír használata ugyan elengedhetetlen a szép és ápolt arcbőr fenntartásához, azonban ne felejtsük el, hogy a radírozással bőrünk felső védőrétegét is eltávolítjuk, amire a szélsőséges időjárásban nagy szükségünk lesz. A bőr ezzel ugyanis érzékenyebbé válik, így vagy hanyagoljuk pár napig, vagy csak esténként használjuk, hogy reggelig bekövetkezzen a regeneráció!

4. Arcmosás csak alkoholmentesen!

Sokan használnak az arcbőr tisztán tartásához alkoholos arclemosót, ami nyáron valóban rengeteget segíthet, a nagy mínuszokban azonban jelentős mértékben árt, hiszen szárítja a bőrt. Éppen ezért legalább az extrém mínuszokban ragaszkodjunk az alkoholmentes, krémes állagú típusokhoz, vagy az arclemosó tejekhez, melyek ilyenkor bár tisztítanak, mégis megőrzik a bőr természetes zsírrétegét, avagy az első védvonalat.

5+1 arcápolási tipp, amivel a legnagyobb mínuszokban is üde maradhat a bőröd - 3. kép

5. Ne felejtsük el a vitaminokat!


Az arcbőr csak akkor tud megfelelően védekezni a nagy hideg ellen, ha van miből támogatnia ezt a folyamatot, ezáltal gondoskodjunk arról, hogy szervezetünkben mindig elegendő mennyiségű A-, C- és E-vitamin legyen, hiszen ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a bőr ki tudja alakítani a megfelelő védelmet. Segítségükkel nem kell tartanunk sem a kiszáradástól, sem a piros foltoktól!

+1. Az arcpakolás is jó!

Persze nem mindegy, hogy milyen! Egy jó nyugtató pakolás például nagyon jót tehet a bőrnek, amihez használjunk mézet, túrót és egy kis forrázott kamillát, majd pakoljuk ezt fel legalább 15 percre. Az eredmény szinte azonnal érezhető lesz!
1 hozzászólás

debbie

6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Akár hogy kenem az arcom folyton kiszárad. Ez a hideg nagyon nem tesz neki jót.

válasz erre