8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

3 szuper méregtelenítő ital (recepttel)

2019. április 21.
7.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Így a tavasz kellős közepén talán elérkezett az idő arra, hogy elgondolkozzunk egy kicsit azon, hogy leadjunk némi plusz kilót, ami a téli időszakban felhalmozódott rajtunk itt-ott. Nemsokára ugyanis újra bikinibe kell majd bújni, és ilyenkor bizony mindent meg kell mutatni, ha pedig szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, nincs idő késlekedni, cselekedni kell. Ennek az egyik legjobb módja a mozgással kombinált méregtelenítés, melyek közül utóbbit nem kell túlbonyolítani, néhány természetes alapanyagú koktéllal egészen hatásos eredmény érhető el. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen italokról van szó, és ezeket milyen receptek alapján kell elkészíteni, adunk egy kis segítséget.



3 szuper méregtelenítő ital (recepttel) - 2. kép

1. Eper + citrom a tökéletes detoxikációért

Összetevők:

1 liter tiszta, szénsavmentes ásványvíz
1 közepes méretű, megtisztított, felkarikázott citrom
2-3 nagyobb darab, megtisztított, felvágott eper
3-4 megtisztított, bemetszett mentalevél

Elkészítés:

Ennek a méregtelenítő italnak nincs különösen nehéz elkészítési módja, gyakorlatilag minden össze kell önteni, ezáltal először az összetevőket tegyük bele egy nagy kancsóba, majd öntsük rá a vizet, és jó alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni egy éjszakán át a hűtőben azért, hogy a gyümölcsök és a mentalevél íze alaposan kidobja magát. Az áztatás soha ne tartson tovább 10-12 óránál, ellenkező esetben a végeredmény elveszíti frissességét. Fogyaszd minden nap, és a méreganyagok sikítva rohannak ki a szervezetedből.

2. Almaecet + citrom, a legyőzhetetlen páros

Összetevők:

2-3 dl szénsavmentes ásványvíz
2-3 evőkanál frissen facsart citromlé, vagy két nagy szelet citromkarika
2-3 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A kirobbanó méregtelenítő ital elkészítése szintén nem nagy ördöngösség, csak tegyük az összetevőket egy nagy csészébe, öntsünk rá vizet, és kevergessük addig, amíg a méz és a fahéj is feloldódott. Jobb hatást érünk el, ha langyos vizet használunk, ilyenkor az oldódás hatásosabb, és az összetevők keveredése, valamint érése szintén alaposabb lesz. Kedvünk szerint akár melegen is ihatjuk - ilyenkor jobban beindítja az anyagcserét -, és a leghatásosabb, ha minden reggeli előtt legurítunk belőle egy pohárkával. Nemcsak a mérgeket öli ki a szervezetünkből, hanem gyorsítja az emésztést, és csökkenti a koleszterinszintet is.

3 szuper méregtelenítő ital (recepttel) - 3. kép

3. Áfonyaital, avagy az igazi életelixír

Összetevők:

2-3 dl friss, szénsavmentes ásványvíz
2-3 dl kókusztej
egy nagy csésze áfonya
ízlés szerint pár kanál zabpehely

Elkészítés:

A szuper méregtelenítő áfonyaital elkészítéséhez nagyon fontos, hogy a víz és a kókusztej összeöntése után turmixoljuk le az áfonyát, és a zabpelyhet is daráljuk apró darabokra, majd ezeket is hozzáadhatjuk, illetve elkeverhetjük egymással, aminek a végeredménye egy enyhén sűrű állagú, kellemes ízvilágú smoothie lesz. Ami ráadásul nemcsak a méreganyagokat takarítja ki a szervezetünkből, hanem az antioxidánsok révén az immunrendszert is durván megerősíti egy két-három hetes kúra során.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 5 hónapja és 4 napja

De jók ezek. Elmentem magamnak, jól fog jönni.

válasz erre

pilótakeksz

5 éve, 5 hónapja és 4 napja

Ez most jól fog jönni. mosolygó smiley

válasz erre