7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

3 mitesszergyilkos összetevő, ami tényleg hatásos

2020. május 30.
11.5681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A mitesszerek tulajdonképpen eltömődött pórusok, amelyekből aztán nagy arányban jönnek létre később a pattanások is. A nyitott komedók nem gyulladt állapotban vannak jelen, így a legtöbbször, fertőzödés útján alakulhatnak ki a nem kívánt aknék a mitesszerekből. A pórusok eltömődése a túlzott olajtermelés miatt jön létre, amit néhány bizonyított kozmetikai összetevővel könnyedén tudunk kezelni anélkül is, hogy rögtön nekiesnénk őket egyesével kinyomkodni vagy a csodákat ígérő tapaszokra bíznánk a piszkos munkát. Egy enyhébb mitesszeres bőrállapotnál még kozmetikusra sem feltétlen van szükség, ha a megfelelő bőrápolásra, a tisztításra, hidratálásra és a fényvédelem használatára is odafigyelünk.


Az elsőszámú mitesszereltüntető összetevő: a BHA hámlasztó

A BHA, vagyis maga a szalicilsav a pórusok mélyén végzi el a tisztítást. A mélyre hatoló összetevő normalizálja a pórusfalakon lerakodott szennyeződések mennyiségét, elindítja a hámlási folyamatokat, ami által a felesleges faggyú és az olaj könnyedén távozni tud. A BHA hámlasztó használatánál számos dologra fontos odafigyelni. Mivel oldja a felső hámot, így fényérzékenyítő hatású, ezért a napi fényvédelem elengedhetetlen. A hámlasztóval egyidőben kerüljük a C-vitamin tartalmú készítményeket és ne használjunk egyazon időben retinolttartalmú termékeket sem. Termékválasztásnál fontos, hogy olyan kozmetikumokat részesítsünk előnyben, amiken fel vannak tüntetve a hatóanyag százalékos arányai is, ebből a kozmetikumból az 1-2 %-os arány a legmegfelelőbb.

3 mitesszergyilkos összetevő, ami tényleg hatásos - 2. kép



Iktassunk be a rutinunkba B3-vitaminnal dúsított szérumokat

A niacinamide egy olyan ütős bőrápolási összetevő, ami amellett, hogy remekül elbánik a mitesszerekkel és az aknéval is, anti-aging hatással is rendelkezik és a pigmentfoltok elleni küzdelemben is bevethető. A B3-vitamin komplex, már 5%-os koncentrációban is szembeszáll az eltömődött pórusokkal, de 10%-os arányban már néhány hét használat után látványos eredményeket is hozhat. Ezt a multifunkcionális összetevőt este, de akár reggel is használhatjuk a bőrápolási rutinunkba. Kevés más összetevővel veszik össze, az ajánlások szerint azonban, a tiszta C-vitaminnal nem kompatibilis. A retinol előtt használva csökkenteni tudja a bőrpír kialakulását is. A pórustisztító funkciója miatt érdemes folyamatosan használatban tartani, hogy balanszban tarthassa a már fennálló szép bőrképet. A kozmetikumok széles választékából talán a vizesebb formulák azok, amiket a legkönnyebben bele lehet illeszteni a bőrápolási rutinokba, de szerencsére ma már a legtöbb ilyen szérum úgy van formulázva, hogy gyors felszívódású, kényelmesen eloszlatható legyen.

3 mitesszergyilkos összetevő, ami tényleg hatásos - 3. kép



A legjobb anti-aging és bőrtísztító: a retinol

A retinol a bőrápolási összetevők közül teljes mértékben kiemelkedik. A szupersztár alkotóelem kiváló anti-aging készítmény, hiszen serkenti a kollagéntermelést, emellett pedig mivel folyamatos megújulásra készteti a bőrben lévő sejteket, ezért a mitesszerekkel is felveszi a harcot. A retinol navigálja a bőrsejtek osztódását, felgyorsítja a felső réteg megújulását ezáltal a zavaró fekete pontokkal, a pattanásokkal és a bőrelszíneződésekkel is remekül elbánik. Az A-vitamin származék használatával ráadásul, az egyéb bőrmegújító termékek használata is kiváltható. Amennyiben nem túlzott a bőrünk zsírtermelése, egy közepes erősségű retinol és egy faggyútermelést normalizáló összetevő, mint például a niacinamide elegendő lehet a gyors és látványos eredmények eléréséhez. A retinol használatát fokozatosan vezessük be az esti bőrápolási rutinunkba és mellette a fényvédő használata kötelező.
2 hozzászólás

eperjam

4 éve, 2 hónapja és 18 napja

Köszi ezt a cikket, nagyon hasznos volt. Sokat megtudtam, sajnos nekem nagyon problémás még felnőtt koromban is a bőröm.

válasz erre

kalifa

4 éve, 2 hónapja és 19 napja

Az orromon sajnos mindig vannak kis fekete miteszerek, azt ilyen elhúzható maszkkal szoktam tisztítani, bár nagyon szokott fájni.

válasz erre