7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

3 kozmetikai összetevő, amire a koreai nők esküdni mernek

2020. október 31.
2.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A koreai kozmetikai ipar előszeretettel használ olyan alapanyagokat, amik kissé szokatlanok lehetnek az általunk megszokott hatóanyagok tekintetében. Dél-Koreában egyáltalán nem számít idegennek az, ha egy nő csiganyálat vagy méhméreg kivonatot ken fel a bőrére, hogy megelőzze a ráncok kialakulását vagy csak megfelelő hidratálást nyújtson a bőrének. Ha szeretnénk kipróbálni ezeket a furcsa, nem mindennapi kozmetikai összetevőket, kezdjünk három olyan alappal, amik bár névről kissé elidegenítően hatnak, hatásukban számos más ismert összetevőt felülmúlnak.


Csiganyál

A csiganyál áldásos hatását először egy ázsiai csigatelepen fedezték fel, ahol az ott dolgozó személyzetnek a bőre, néhány hónap alatt sokkal puhább és simább lett. A csigák a nyálukat használják fel arra, hogy megvédjék a sokszor nagyon is gyengének mondható házukat, hogy bizonyos körülmények között, majd képesek legyenek újjáépíteni azt. Ma már a kozmetikai ipar is előszeretettel használja a csigák által termelt hatóanyagot, ami vízből és mucinból, tehát egyfajta fehérjemolekulából tevődik össze. A csiga nyálában lévő hatóanyagok, mint a kollagén, az elasztin, a réz, a proteoglikánok, a cink vagy a hialuronsav, segítenek a bőrbarrier karbantartásában és gyorsabb gyógyulási időt eredményeznek a hegek és a pattanásfoltok esetében is. Ez a hatóanyag azok számára lesz különösen hasznos, akik gyakran küzdenek pirossággal, bőrszárazsággal vagy éppen fagyútúltermelődéssel. Bizonyított az is, hogy serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését, így a ránctalanító hatása is jelentős.

3 kozmetikai összetevő, amire a koreai nők esküdni mernek - 2. kép



Ázsiai gázló

Az ázsiai gázló vagy másnéven a gotu kola, egy Ázsiában őshonos gyógynövény, amit már a vadonban élő állatok is évszázadok óta sebgyógyításra használnak. Támogatja az epidermisz és a dermisz bőrrétegek regenerációját, kitűnő eredményeket ért el a bőrpír elleni küzdelemben és a kollagénszintézist is fokozza. Az ázsiai gázló a bőrben lévő fibrolasztok aktivizálódását gyorsítja, a szerkezetjavító hatása miatt pedig, egyre népszerűbb világszerte is a kozmetikai iparban. Napégésre, hegekre, érett bőrre és akné utáni foltok esetében érdemes kísérletezni olyan készítményekkel, amik koncentráltan tartalmazzák az összetevőt.

3 kozmetikai összetevő, amire a koreai nők esküdni mernek - 3. kép



Méhméreg

A méhméreg színtelen, savas folyadék. Gyulladáscsökkentő és gyulladásos vegyületeket is tartalmaz, beleértve az enzimeket, cukrokat, ásványi anyagokat és az aminosavakat. A méhméregben megtalálható a melittin, ami egy olyan vegyület, amely 26 aminosavból áll. A méreg száraz tömegének körülbelül 50%-át adja és egyes vizsgálatokban arra jutottak, hogy vírusellenes, antibakteriális és rákellenes hatással is bír. Az összetevő az apamin és az adolapin peptideket is tartalmazza. Bár toxinként hatnak, kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Számos vizsgálat azt is kimondja, hogy a méreg egyes vegyületeinek előnyös tulajdonságai is vannak, de más komponensek izolált hatásai nem ismertek, mivel sok részletet még nem vizsgáltak a hatóanyagot tekintve. A legtöbb koreai nő azonban nem foglalkozik azzal, hogy milyen ellentmondásos kutatások készülnek a hatóanyag kapcsán. Mindentől függetlenül nagy arányban alkalmazza a kozmetikai ipar ezt az összetevőt, mint fiatalító hatóanyag.

3 kozmetikai összetevő, amire a koreai nők esküdni mernek - 4. kép

2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 9 hónapja és 4 napja

Csiganyálas arckrémet használtam és nagyon jó.

válasz erre

leoni

3 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nagyon értenek a szépségápoláshoz a koreaiak.

válasz erre