2020. január 19., vasárnap • Sára, Mária

3 egyszerű sminktrükk, amit érdemes ellesni a francia nőktől

Szofi Kakuk , 2019. november 09.
A francia nők épp úgy, mint ahogyan az öltözködési stílusukkal, a sminkükkel is magukra vonják a figyelmet úgy, hogy nincs szükségük semmiféle glam sminkre vagy egyéb feltűnőbb színpalettára az arcukon. A természetes sikk az, amit semmiféleképpen nem adnak fel, legyen szó akár csak arról, hogy a kisbolt a fő cél a reggeli órákban. A francia lányok előszeretettel tanulják el az előnyös sminkelést az édesanyjuktól és a kislányok már egészen kicsi korukban megismerkednek az alap sminktermékekkel is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A következőkben olyan három egyszerű sminktrükkről rántjuk le a leplet, aminek a segítségével mi is átvehetjük a francia nőkre jellemző természetes és elegáns arcfestési technikákat úgy, hogy közben, a kevesebb, az több elvét követhetjük. A piros rúzs, a tökéletes alap és a természetes szemöldök azok közé az alap dolgok közé sorolandóak, amikre egy párizsi lány mindenképpen hangsúlyt fektet. Pédának okáért, a szemöldöküket úgy képesek megfesteni, hogy a natúr szín és az eredeti szemöldökív megmarad és közben mégis olyan hatást keltenek végeredményként, mintha állandóan katona sorban állnának a szemöldökszálak.

3 egyszerű sminktrükk, amit érdemes ellesni a francia nőktől - 2. kép1. A krémes szemhéjfestékek használata!

A krémes szemhéjfestékektől a legtöbb nő fél, hiszen a ragacsos érzet és a szemredőbe való állandó festék nem annyira tud vonzó lenni egy teljes napon át, ráadásul nem biztos, hogy minden órában rá tudunk nézni arra, hogy éppen milyen állapotban is van a kora reggel felaplikált smink. Azonban, a francia nők azzal is tisztában vannak, hogy egy enyhe vizes hatású, lágy földszínekből álló smink eleganciáról és kifinomultságról árulkodik, amiket ők, a krémes termékekre hagyatkozva érik el.

2. A tiszta alap a legfontosabb!

A smink legfontosabb része az alapozó és a tiszta bőr, ahol a bőr színei és az eltérő textúrák is egymáshoz vannak korrigálva. A megfelelő alapozó kiválasztására ezért, különösen hangsúlyt fektetnek, amit a nyakukhoz és az állvonalukhoz is igazítanak. A BB krémek és az enyhébb alapok kevésbé számítanak opcióként, de a maszkszerű, több rétegben felkent alap sem jellemzi a stílusukat. Az alapzóecsetet részesítik előnyben és ezek közül is a természetes szőrből készült változatok azok, amik a legnagyobb számban fogynak a párizsi üzletekből. A francia nők a leheletnyi fedésben hisznek és amennyiben durvább bőrproblémáik vannak, akkor inkább az esztétikai kozmetika felé fordulnak, mintsem, hogy azt egy rétegezős alapozással tűntessék el.

3 egyszerű sminktrükk, amit érdemes ellesni a francia nőktől - 3. kép3. A krémes highlighter és a krémes pirosító használata!

A krémes textúrákat nemcsak a szemhéjakon, hanem az arc többi részén is szívesen használják, hasonlóan a koreai nőkhöz, a franciák is hisznek a krémes alapú termékek varázsában. Ezeknek a termékeknek az a nagy előnyük, hogy üdébb és frissebb finisht adnak és az érettebb bőrrel is igazán kompatibilisek. A krémes termékeket könnyedén, az ujjukkal is fel tudják applikálni az arc megadott részeire, így a festék is könnyebben és természetesebben tud beleolvadni az arc kiemelni kívánt részeibe.
 
2 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete

Én nem annyira kedvelem a krémes szemhéjfestékeket. Túl nehezek.

leoni • Messiás #1 • 2 hónapja, 2 hete

Tiszta porcelán bőrük van ezeknek a nőknek. Nekem sajnos nem ilyen.