11 °Cerős felhőzet
2021. április 17., szombat • Rudolf

3 antioxidáns, amit építs be tavasszal a bőrápolási rutinodba!

Szofi Kakuk , 2021. március 20.
Az alap arcápolási szabályok elsajátítása után, lehet egy kicsit nagyobb fokozatra kapcsolni és apránként beépíteni olyan aktív hatóanyagokat a bőrápolási rutinba, amelyek boosterként működnek és az a fő feladatuk, hogy egészségesen és üdén tartsák a bőrt.Vásárlás előtt érdemes letisztázni, hogy milyen bőrprobléma áll fenn és erre milyen hatóanyag lehet a legjobb megoldás, de ha alapvetően szép bőrképpel rendelkezel és pluszként szeretnél néhány új terméket beszerezni aszerint, hogy milyen aktívokat tartalmaznak a kozmetikumok, akkor íme az általunk ajánlott három best összetevő!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


B3-vitamin, a tág pórusok és a ráncok ellen!

A B3-vitamin, a niacinamide összetevő hétköznapibb néven. Ez a hatóanyag igazi must have egy bőrápolási rutinban, ugyanis több fronton is felveszi a harcot a bőröregedéssel. A kellemetlen, sötét foltok eltávolításában is segítséget nyújthat és ezen felül képes csökkenteni a tág pórusokat is. A húszas évek közepétől folyamatosan csökken a bőr saját kollagéntermelése, ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj a ráncok megelőzésére, hiszen a már kialakult bőrbetöréseket csak bizonyos mértékben lehet kozmetikumokkal kezelni. A hatóanyagot minimum 5%-os arányban érdemes kozmetikumokban keresni, de a leghatásosabb az, ha 10%-os koncentrációban találod az adott kozmetikumban! A ráncmegelőzés és a pórusok tisztítása mellett a bőr hidratáltságáért is felelős és szerencsére a legtöbb bőrtípus igazán jól is tolerálja. Nem fényérzékenyítő, így ha kevésbé figyelsz a megfelelő fényvédelemre, akkor is érdemes beiktatnod a napi bőrápolási rutinodba!

3 antioxidáns, amit építs be tavasszal a bőrápolási rutinodba! - 2. képAzelainsav a tiszta bőrképért!

Az azelainsav segíti a felnőttkori akné kezelését. Az arcbőrön jelentkező P. Acnes ellen is felveszi a harcot, illetve a bőrpír enyhítésében is a segítségedre lehet! Az azelainsav, mint a B3-vitamin szérum is, körülbelül 10%-os arányban tudja kifejteni a hasznos tulajdonságait, így eszerint érdemes választani az összetevőt tartalmazó krémek közül. A pattanások kezelése mellett remek folthalványításra is és hasonlóan a niacinamide szérumokhoz, szintén nem fényérzékenyíti a bőrt. A hatóanyagot akár a B3-vitaminnal együtt is alkalmazhatjuk, egymás után felkenve is ugyanúgy kifejtik a jótékony hatásukat, nem szólnak bele egymás hatékonyságába!

3 antioxidáns, amit építs be tavasszal a bőrápolási rutinodba! - 3. képSuperoxide Dismutase, a bőr természetes antioxidáns védőrendszeréért!

Az oxidatív stressz, az UV sugárzás mellett rendkívüli módon öregíti a bőrt. Ez mellett az étkezés során bevitt nagy mennyiségű cukor és a gyorsan felszívódó szénhidrátok is ugyanezt teszik. Az összetevő, arra hivatott, hogy a káros szabadgyököket megkösse és erősítse a bőr saját antioxidáns rendszerét. A SOD egyébiránt katalizátorként működik, így más antioxidánsokkal ellentétben folyamatosan felveszi a harcot az agresszorokkal szemben. A Superoxide Dismutase-t érdemes tehát, kiegészítő, erős antioxidáns bombaként szintén beépítened a napi arcápolási rutinodba, hogy ezáltal is segítsd a bőröd antioxidáns védőrendszerének a munkáját!
 
1 hozzászólás

Minoni • Nagymester #1 • 3 hete és 5 napja

Ezek az antioxidánsok mint valami nagyon durva szerek, olyan fura neveik vannak.